fbpx Първият концепт SUV на Jaguar ще може да развива до 300 км/ч | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първият концепт SUV на Jaguar ще може да развива до 300 км/ч

етикети

 

Jaguar официално показа първия SUV автомобил на компанията по време на автомобилното изложение във Франкфурт. Моделът носи кодовото наименование C-X17. Прототипът загатва бъдещето, което предстои на британския бранд. Той впечатлява с ново поколение ултра лека алуминиева монококова конструкция на купето. Умело комбинира динамичните характеристики на спортен автомобил с удобството, функционалността и високопроходимостта на модерен SUV автомобил. Прототипът е 4 местен и приковава интереса на публиката с изчистените си линии и вълнуващи пропорции. Въпреки революционния дизайн, всяка частица от екстериора и интериора загатват, че е истински Jaguar, неповторим по стил и излъчване. Специално внимание заслужават масивната предна решетка, стабилните въздухозаборници, плавната линия на покрива, задния спойлер и вдъхновените от F-Type задни светлини. Всички те подчертават уверения и агресивен профил на един автомобил, определен от мнозина като истинско произведение на изкуството.

Интериорът на новия Jaguar C-X17 е също толкова забележителен. Впечатление прави изисканата двуцветна кожена тапицерия както и интелигентно интегрираните алуминиеви елементи с черни метални акценти. Интересно нововъведение е централната конзола, представляваща продължение на дигиталния TFT екран, като стига чак до задния ред седалки. Тя е интерактивна, футуристирчна и предлага редица развлекателни технологии. Благодарение на нея пасажерите имат постоянно Wi-Fi връзка, като могат да споделят снимки и видео материали посредством апликациите за Facebook, Twitter и Instagram само с няколко кликвания върху стъкления екран.

 

Конзолата дава лесен достъп и до аудио системата в автомобила – Meridian, осигуряваща кристално чист звук в купето посредством 28 високоговорителя. Инженерите на Jaguar са обърнали специално внимание и върху добре познатия ни селектор на скоростния лост. Сега той позволява избор на шофиране между три режима – Road, Sport и Off-road. Всеки един от тях гарантира незабравимо изживяване в свръх модерните, ниско разположени спортни седалки на автомобила, които в допълнение с панорамния покрив засилват усещането за пространство в купето.