fbpx Работим по проекти за увеличаване на двустранния туристопоток с Мароко | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Работим по проекти за увеличаване на двустранния туристопоток с Мароко

Министърът на туризма Христо Проданов разговаря с посланика на Кралство Мароко Н.Пр. Закия Ел Мидауи. "Важно е да работим по съвместни проекти, насочени към увеличаване на двустранния туристопоток", заяви министърът. По думите му преди пандемията от COVID-19 е имало интерес и към двете страни, но въведените рестриктивни мерки в Мароко и България са нарушили този ритъм. Той изрази надежда, че пандемията вече ще приключи и в най-скоро време ще имаме възможност  да живеем, работим и пътуваме нормално.

"Вярвам, че обстановката ще се възстанови, за да можем да си сътрудничим и работим заедно за туризма", уточни още министър Проданов.

От своя страна Н.Пр. Закия Ел Мидауи каза, че Мароко е международна туристическа дестинация, но е много засегната от климатичните промени. По думите й коронавирусът е засегнал туризма, а и много други икономически сектори в страната, но въпреки това посолството е отворено за съвместни проекти. "Мароканците оценяват България като привлекателна дестинация за ски и спа туризъм. „За нас е важно да стимулираме туристите и от България, и от Мароко да опознаят забележителностите в двете държави", уточни посланикът.

По време на срещата бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи и маркетингови активности, които биха допринесли за възстановяване на туристообмена.