fbpx Рекорден брой бизнес туристи в Берлин | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Рекорден брой бизнес туристи в Берлин

Освен с най-стабилната валута и икономика в ЕС, Германия вече може да се похвали и с ръст на пътуващите до немската столица по бизнес дела. На състоялите се в Берлин над 115,700 срещи и конференции за 2011 г. са отишли над 9.7 милиона души – нов рекорд за града. Годината е била силна за немската столица и като желана туристическа дестинация, информира онлайн туристическа агенция eSKY.bg.

Сатистиката се базира на данни от различни хотели и учредители на конференции. Именно техните посетители са направили резервации за 6.05 милиона нощувки на различни места в града, където това е възможно. Цифрата говори за 9% ръст спрямо предходната 2010 г. Немската столица привлича гостите си с възможностти за стабилни инвестиции и население, което се слави като едно от най-толрантните в света.

Друг позитивен фактор са изключително големите летища, с които Германия разполага. Някои от тях имат между 4 и 6 писти, на които ежедневно кацат самолети на множество авиокомпании, повечето от които успяват и да предложат наистина изгодни оферти за пътуване до тази дестинация.
Близо €2 милиарда са били влети в инфраструктурата на Берлин, благодарение на споменатите вече проведени бизнес мероприятия. В тази връзка са били създадени 34 000 нови работни места.

Водещите фигури, отговарящи за развитието на туризма в града, твърдят, че в момента се работи по много сериозен план, който цели столицата да се превърне в още по-желана дестинация. Основен въпрос ще бъде разширяване капацитета на летищата, така че да могат да бъдат обслужвани по-голям брой хора, отколкото в момента. Предстои и изграждането на нови, по-стабилни връзки с различни чуждестранни авиолинии.