fbpx Рекорден брой проекти за годишните награди за отговорен бизнес | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Рекорден брой проекти за годишните награди за отговорен бизнес

Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ) организира първата по рода си среща между членовете на журито на Наградите за отговорен бизнес. Изтъкнати личности и утвърдени специалисти от областта на бизнеса, медиите, науката, правителствения и неправителствения сектор се събраха на работна закуска в хотел „Хилтън” София, за да обсъдят процеса и критериите за оценка на номинираните социално отговорни проекти.

Тази година бяха събрани рекорден брой кандидатури – 65, и в тази връзка г-жа Мария Шишкова, председател на БФБЛ и домакин на срещата, отбеляза: „Фактът, че точно в година като тази, ние получихме най-големия брой номинации, откакто се организират Наградите за социално отговорен бизнес у нас, безспорно ни кара да вярваме, че в обществото ни има добра воля. Тази активна конкуренция показва също така, че нашият Форум привлича най-добрите организации в България – тези, които не само запазват своята икономическа стабилност, но и са истинските етични лидери.”
Председател на журито за трета поредна година е г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община. Журито ще оценява проектите по следните критерии: каква е конкретната полза за обществото, дали проектът е осъществен в партньорство с други организации, степен на ангажираност на служителите на компанията в осъществяването на проекта, новаторство, обществено признание и оценка, ефективност, финансова рентабилност, както и продължителност и последователност на инициативата.
В края на срещата г-жа Шишкова припомни, че Наградите на Български форум на бизнес лидерите са не само най-престижните награди за отговорен бизнес, но имат и най-дълга история у нас. „Ежегодно за членове на журито внимателно се подбират изтъкнати публични фигури, които да представят различни значими сектори на бизнеса, правителството и нестопанския сектор. Както всяка година, отново гарантираме абсолютна стриктност при обработването на данните и безпристрастност от страна на Форума. Ще бъдат избрани тези, които са били най-убедителни, искрени и въздействащи”, завърши тя.
Победителите ще стана ясни по време на официалната церемония по награждаването. Призовете за отговорен бизнес на БФБЛ ще бъдат раздадени на 23-ти февруари 2012 г., в Шератон София Хотел Балкан. Очакват се повече от 300 подбрани гости, сред които управители на български и международни компании, представители на правителството, дипломати, общественици и медии.