fbpx Родни АГ лекари обсъждаха новостите в ехографията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Родни АГ лекари обсъждаха новостите в ехографията

Родни АГ лекари обсъждаха новостите в ехографията

На специализиран форум за акушер-гинеколози, лекари от цяла България имаха възможността да обменят опит за най-новите тенденции и постижения в областта на ултразвуковата апаратура и диагностика в акушерството и гинекологията. Лектори на събитието бяха водещи специалисти от Медински център „Фемина“, които акцентираха върху възможностите на триизмерната ехография в диагностиката по време на бременността и в гинекологията. Те представиха възможностите на ново поколение ехографска апаратура, чрез която могат да бъдат поставяни по-точни диагнози по бърз и лесен начин. Този вид ехография притежава иновативни филтри за много по-чисто изображение, показва детайлни анатомични структури и много по-реалистичен образ.

По време на медицинския форум специалистите имаха възможността да се запознаят с последен модел апарат за триизмерна ехография на един от световните производители-лидери в бранша. С негова помощ те се убедиха в предимствата на широкоекранната апаратура с висока резолюция, благодарение на която могат да се видят и най-фините детайли още в най-ранните периоди на бременността. Това улеснява изключително много бързото и точно диагностициране на евентуални хромозомни или структурни аномалии на бебето в утробата на майката.

За разлика от класическата двуизмерна ехография, 3D/4D ехографията позволява само с едно действие на трансдюсера да се придобие и съхрани информация, от която с допълнителна обработка се получават изображения, непостижими при стандартно сканиране. Качествата на тази апаратура са много ценни, защото позволяват все по-ранно откриване на различни вродени аномалии на плода като аномалиите на централната нервна система, лицеви и сърдечни дефекти, както и установяването на белези, съмнителни за хромозомни дефекти като синдрома на Даун и др.

Facebook коментари