fbpx Ръст на картови пазарувания | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ръст на картови пазарувания

Ръст на картови пазарувания

За втора поредна година Великобритания продължава да бъде най-предпочитаната от българите дестинация за коледните пазарувания. Поради тази причина на острова са похарчени почти 7 млн. евро – най-голямата сума в сравнение с останалите държави по света. Българските граждани са направили над 200 000 покупки само за двуседмичния период около празниците. В сравнение с 2012 г., тези цифри отчитат 20% ръст в общия потребителски разход на българите и 25% увеличение в броя на направените от тях покупки.

Освен Великобритания, значителна употреба на български карти Visa е регистрирана в четири други държави – САЩ, Италия, Австрия и Унгария. Извършените в петте държави трансакции представляват 57% от общия брой покупки, осъществени с карти Visa в чужбина и достигат стойност от почти 11 млн. евро.

Общият обем изхарчени средства от българските потребители с карти Visa в Европа тази Коледа, надхвърля 15 млн. евро, като за тях са направени повече от 340 000 броя трансакции. В Азия сумата достига почти 2 млн. евро и над 19 000 покупки, осъществени предимно в Турция и Обединените арабски емирства. Повече от 1000 трансакции на стойност, надхвърляща 100 000 евро са обработени на африканския континент. Централна и Южна Америка могат да се похвалят с над 1000 покупки с български карти Visa и общ потребителски разход – почти 100 000 евро.

 

Facebook коментари