fbpx Samsung България стартира проект съвместно с художника Павел Митков | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Samsung България стартира проект съвместно с художника Павел Митков

Samsung България стартира „Out of The Frame“ – дългосрочно партньорство с художника Павел Митков, чиито творби оживяват на екраните на новото поколение телевизори Samsung The Frame 2022 и преодоляват границите между материалното и дигиталното.

Любителите на изкуството могат да се насладят на картините в галерия „Митков“ (ул. „Съборна“ 7, София), изложени на шест високотехнологични „платна“ модел The Frame 2022 с размери от 43 до 75 инча, които вече се предлагат на пазара в България. Благодарение на иновативната технология Matte Display багрите, светлосенките и мазката на четката се визуализират реалистично на екраните на The Frame 2022 така, сякаш на стената е окачена истинска картина – матовият дисплей предотвратява появата на отражения и отблясъци. A разнообразието от сменяеми рамки за телевизор на Samsung пасва на всеки интериор и на всеки дом.

Новата гама The Frame 2022 идва с Art Store – дигитална платформа с над 1600 картини и фотографии от световни музеи и галерии. Селекция от картини на Павел Митков предстои да бъде включена в Art Store скоро и така да стане достъпна за потребители по целия свят.

„В съзвучие с философията на Samsung “Екрани навсякъде, екрани за всички“ последните иновации при дисплеите променят представите за аудиовизуално потребителско изживяване – с възможност за още по-разнообразен избор измежду върхови технологии и дизайн. The Frame 2022 добавя още един щрих към богатия избор, който компанията предлага – селекция от образци на изкуството от целия свят. Този проект е за почитателите и на изкуството, и на технологиите.“, коментира Димитър Вълев, ръководител дивизия „Телевизори“, Samsung България.

„С проекта „Out of The Frame“ излизаме извън рамките на представите си за това как художествени произведения достигат до сетивата на ценителите – творбите на художника Павел Митков оживяват на екраните на новото поколение телевизори Samsung The Frame 2022. Свидетели сме на симбиоза между изкуство и технологии от най-висок клас – глобална тенденция, локалното измерение на която е именно партньорството с Павел Митков“, добавя Йорданка Димитрова, мениджър „Продукти и съдържание“, дивизия „Телевизори“, Samsung България.

„Значението на този съвместен проект има много измерения. Да се наслаждавате на произведения на изкуството в рамката на телевизора у дома има много предимства – например, ако сте колекционер, много трудно ще съхранявате физически всичките си картини, докато на един голям The Frame можете да им се наслаждавате по всяко време, според настроението си. В случая, един телевизор дава възможност на мен като творец да откривам съвсем различни начини за интеракция с публиката. Каня любителите на изкуството в моята галерия, за да видят най-новите ми картини и да се убедят лично във възможностите на моделите The Frame 2022“, отправя покана към аудиторията Павел Митков.

В рамките на дългосрочния проект „Out of The Frame“ картини на Павел Митков ще бъдат изложени на 6 телевизора The Frame 2022 в галерия „Павел Митков“ (ул. „Съборна“ 7, София). Предстои произведения на Павел Митков да станат част от Art Store, до която достъп имат притежатели на The Frame от целия свят. А в следващите месеци Павел Митков и Samsung България ще организират различни инициативи, вкл. за деца, в рамките на които изкуството и технологиите ще се срещат все по-често.