fbpx Ще се търсят млади кадри от чужбина за хотелиерския бранш | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ще се търсят млади кадри от чужбина за хотелиерския бранш

Министерството на туризма ще работи в посока за привличане на млади кадри от чужбина за работа в хотелиерския бранш. Това стана ясно при проведена среща на министъра на туризма Зарица Динкова с регионалния директор за Централна Европа и Кавказ, отговарящ за подпомагането на професионалистите в хотелиерството.

Двамата обсъдиха намирането на правилните посоки за подкрепа и съдействие на бранша, които са свързани с реализирането на бъдещи проекти и обучения. Министър Динкова се запозна с качеството на обучение на швейцарските университети по хотелиерство и туризъм, които са доминиращи с реализирали се кадри в много страни.

„Целта е да успеем да премахнем всички пречки и да подкрепим младите хора, за да се завърнат в страната ни и да допринесат с опита и придобитите си знания в туристическия сектор“, каза министър Зарица Динкова.

В рамките на срещата бяха дискутирани различни възможности за развитие на хотелиерството, свързани с проекта за робот за домашни любимци в хотелската стая и разработката на обучение за рецепционисти във виртуална реалност.

Министър Динкова получи покана за посещение в Швейцария, където да се запознае детайлно с учебния процес и с проектите, по които се работи.