fbpx Сериозен интерес към Културата онлайн | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Сериозен интерес към Културата онлайн

Срокът за включване на културни организации, паметници, както и хора на изкуството в националния конкурс „Културата Онлайн – уеб технологиите в подкрепа на българската култура“ ще бъде удължен до 10 юли, включително. Това решиха организаторите от уеб агенция eDesign, поради големия интерес към инициативата и активното подаване на кандидатури през последните дни. Онлайн гласуването за участниците в конкурса ще стартира в средата на месец юли и ще продължи до 7 август. Припомняме, че кампанията Културата Онлайн е създадена с цел да подобри онлайн присъствието на български културни институции, паметници, както и на отделни артисти, писатели, музиканти или други деятели в сферата на изкуството.

„Една от най-важните задачи на изкуството винаги е била да експериментира и да създава нови културни форми. Затова е радващо, че до сега в конкурса са кандидатствали както значими институции като опери, музеи театри, така и някои от най-модерните организации, променящи облика на обществения ни живот. Надяваме се с удължаването на срока, да станем свидетели на още по-разнообразни участници и по-интересен конкурс“ - сподели Георги Костов, управляващ партньор на eDesign.

В рамките на конкурса „Културата Онлайн“ един победител ще получи модерен уебсайт от eDesign на стойност до 10 000 евро, а всички останали участници ще получат безплатен хостинг от SuperHosting.BG, както и други поощрителни награди от eDesign. С еднаква тежест при определянето на победителя ще бъдат онлайн гласуването на публиката, както и решението на журито на конкурса.