fbpx Силно присъствие на Дни на Майкрософт 2010 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Силно присъствие на Дни на Майкрософт 2010

Силно присъствие на Дни на Майкрософт 2010

На 30 и 31 март се проведе най-голямата техническа конференция в България - Дни на Майкрософт 2010. Тази година в инициативата записаха участие над 700 ИТ експерти, разработчици и мениждъри на компании. Те имат възможност да посетят 50 технически лекции на водещи световни и български експерти.

За първи път конференцията е достъпна и за всички хора, които проявяват интерес към иновациите, улесняващи тяхното ежедневие. За тази цел e изградена специална безплатна експо зона, отделно от тази за регистриралите се участници.

Специални гости на събитието са Рон Джейкъбс - старши технически евангелист в Майкрософт и Майкъл Хартман – генерален мениджър на Майкрософт за Централна и Източна Европа, лектори в тазгодишното издание на конференцията.

По време на Дни на Майкрософт 2010 се провеждат 6 паралелни технически сесии за разработчици и за ИТ специалисти. Сред основните акценти са представяне на новите версии на Visual Studio 2010, Team Foundation Server 2010, .NET Framework 4 и SQL Server 2008 R2, SharePoint 2010 , както и очакваният от потребителите Office 2010.

В конференцията ще се включат и 25 техни български колеги. Сред тях са представители на Майкрософт България, Телерик, Парафлоу Комюникейшънс, фирмите Корус, Crossroad, Completit, Bulgarian Software House, БГСервиз, Abilitics и др.

Интерес предизвиква Маргарита Наумова - призната за една от 7-те жени в целия свят, сертифицирана като SQL Microsoft Certified Master и един от най-търсените лектори в страната. Тя е основател и лидер на българската потребителска група за SQL и BI – “Let’s SQL Together!”.