fbpx Хранително-вкусовите изложения се откриха днес | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Хранително-вкусовите изложения се откриха днес

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откри Международните специализирани изложения в Интер Експо Център в София.
„Въпреки кризата и песимизма всяка година географията и мащабът на изложението, свързано с хранително-вкусовата индустрия, се разширява”, каза министър Найденов. Тази година изложителите са с 35% повече като участие вземат и международни компании от 33 страни. Общо това са над 500 изложители от хранително-вкусовата индустрия, които ще имат възможността да представят най-добрите и оригинални храни, напитки, опаковки, машини и технологии от цял свят.
Министърът призова в дните на изложението гражданите на София да се насладят и опитат изложените продукти. Мариана Кукушева, председател на Управителния съвет на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България, приветства присъстващите на откриването и пожела на всички да оценят продуктите и да не забравят, че няма по-вкусна храна от тази, която е родила земята на България.
Международни специализирани изложения: Интерфуд & Дринк“, „Месомания“, „Светът на млякото“, „Булпек“ и „Салон на виното” продължават до 10 ноември в Интер Експо Център, град София.