fbpx Слънчев бряг отбеляза 55 години | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Слънчев бряг отбеляза 55 години

С тържествен концерт Слънчев бряг отбеляза 55 години от създаването си. Концертът се състоя в Летен театър Бургас на 28 май, дни преди официалното откриване на туристически сезон 2014. На тържеството се събраха настоящи и бивши служители на комплекса, представители на различни институции, на бизнеса и стотици граждани, чието минало или настояще е свързано с най-големия ни курортен комплекс.

Концертът бе организиран от държавната фирма „Слънчев бряг” АД, стопанисваща инфраструктурата на курорта. Дружествстото е наследник на голямото обединение „Балкантурист”, което през годините създаде и разви Слънчев бряг. За пръв път от много години насам „Слънчев бряг” АД е на фактическа печалба в отчета си за 2013 г.

Обширен видеопреглед на над половинвековния живот на комплекса беше излъчен по време на концерта. Уникалните кадри върнаха „лентата назад”, припомниха ентусиазма на първите, споменаха ветераните, които превърнаха „малката несебърска пустиня” в най-елитния български курорт. Филмът е запазил за бъдещето старата романтика на този бряг, която е вдъхновявала поколения българи и туристи запечатали своите незабравими спомени за нашата родина именно в Слънчев бряг.

За изключителен принос в развитието на комплекса бяха отличени служители и институции, отдали своите усилия, за да може днес Слънчев бряг да бъде приеман като стандарт в туризма.