fbpx Снегът пристигна, но тротинетките няма да се уплашат. Какво е добре да знаем за зимното каране? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Снегът пристигна, но тротинетките няма да се уплашат. Какво е добре да знаем за зимното каране?

Първият сняг в София пристигна, но тротинетките няма да се скрият. От Lime обявяват, че електрическите тротинетки остават на разположение и през зимния сезон. Компанията предупреждава, че при затруднени метеорологични условия достъпът до тротинетките може да бъде ограничен за определени периоди от време, което ще бъде отразено в локалното приложение. Ето и няколко препоръчителни предпазни мерки, които трябва да се вземат под внимание при каране на тротинетки в зимни условия.

Бъдете внимателни, когато повърхността на пътя е мокра или хлъзгава

Дъждът, снегът и мокрите листа могат да намалят сцеплението и да направят улиците и велоалеите хлъзгави, особено за превозни средства на две колела. Когато карате в мокри условия или при неблагоприятно време, имайте предвид следното:
1. Карайте с ниска скорост и бъдете още по-внимателни
2. По възможност избягвайте резки маневри и завои, и си оставяйте допълнително време за спиране
3. Внимавайте за локви, лед и мокри метални повърхности

Откроявайте се на пътя

През зимния сезон се стъмва по-рано, което означава, че вашето каране от работа към вкъщи вероятно се случва по тъмно. За да сте сигурни, че сте видими, когато карате, имайте предвид следното:
1. Носете ярки, светлоотразителни елементи върху връхните си дрехи
2. Когато е възможно, планирайте маршрута си, така че да минава по добре осветени улици
3. Не разчитайте, че шофьорите могат да ви видят – старайте се да предвидите техните действия и карайте с повишено внимание

Обличайте се подходящо спрямо времевите условия

Падащите температури се усещат още по-силно, когато пътувате на тротинетка. За да не ви е студено по време на каране, имайте предвид следното:
1. Облечете се топло и носете светлоотразителни или ярки елементи върху връхните си дрехи
2. Носете ръкавици, за да поддържате ръцете си топли и да можете да спирате, и ускорявате своевременно
3. Носете каска и се уверете, че всякакви допълнителни аксесоари – зимни шапки или ленти, не пречат на правилното й прилягане, както и на видимостта ви.