fbpx Pernod Ricard стартира безплатен онлайн курс за бармани | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Pernod Ricard стартира безплатен онлайн курс за бармани

Водеща снимка
Да

Pernod Ricard стартира безплатен онлайн курс за бармани

Pernod Ricard стартира безплатен онлайн курс за устойчиви и отговорни бармански практики в партньорство с ООН. Обучението е достъпно за всички пълнолетни хора чрез платформата EdАpp и като част от инициативата EducateAll на EdApp в колаборация с Института на ООН за обучение и изследвания (UNITAR).

EducateAll е глобална инициатива, която има за цел да демократизира образованието, предоставяйки достъп до висококачествено съдържание на хора по цял свят. Обединявайки усилия, UNITAR и EdApp вече са създали онлайн библиотека с безплатни глобални курсове, в която ежедневно могат да бъдат открити близо 50 000 активни урока.

Специалните онлайн модули за бармани, създадени от Pernod Ricard, са достъпни чрез платформата тук. Създаването им е провокирано от кризата COVID-19, която засегна сериозно туристическия бранш. Водени от идеята да подпомогнат подготовката за едно проспериращо бъдеще – за планетата, хората и общностите, и с фокус върху солидарността и отговорността, UNITAR и EdApp също се включиха в реализацията на онлайн обучението за бармани. Курсът е достъпен по целия свят и е насочен както към барманите, така и към собствениците на заведения, които имат желание да научат кои са успешните устойчиви практики, като част от кампанията The Bar World of Tomorrow.

Чрез своята вътрешна група за обучение – Pernod Ricard University, Pernod Ricard разработи модулите в партньорство с барманското дуо TrashTiki и Асоциацията за устойчиви ресторанти. Те обхващат всички аспекти на устойчивите и отговорни практики в индустрията – от използването на пресни съставки през отговорното сервиране на алкохолни напитки до управлението на отпадъците. Курсовете се базират на четири стълба (съставки, обслужване, бар и персонал) и т.нар. модел 5Rs: Преосмисляне, Намаляване, Повторна употреба, Рециклиране и Уважение (Rethink, Reduce, Reuse, Recycle, Respect). Обучението е достъпно като самостоятелен курс на платформата EducateAll и покрива още ключови теми, сред които какво точно е алкохолът, митове и факти, отговорна консумация и други.

„В Pernod Ricard вярваме в споделянето с другите и оказването на подкрепа на различните общности. По време на кризата, предизвикана от COVID-19, наред с други инициативи, ние подкрепихме барманската общност чрез различни проекти, включително партньорството на Jameson с гилдията на барманите в САЩ, дарението от страна на Pernod Ricard Южна Африка за местните служители в хотелиерството и програмата J'aime mon Bistrot във Франция. Барманите и индустрията като цяло винаги са били много важни партньори за нас, както и двигател на иновации. С поглед към бъдещето този онлайн курс е още един ключов момент от съвместното ни пътуване към света на баровете на бъдещето“ – коментира Ванеса Райт, вицепрезидент „Устойчивост и корпоративна социална отговорност“ в Pernod Ricard.

„Развълнувани сме, че Pernod Ricard стана част от инициативата EducateAll. Точно така си представяхме разрастването на кампанията сред бизнес лидерите, увеличавайки достъпа до безплатни и релевантни курсове – в този случай, насочени към туристическия бранш. Кафенетата, ресторантите и баровете по целия свят бяха засегнати от пандемията COVID-19, така че от първостепенна важност за тях е да се възстановят в този несигурен период. Барманската общност променя драстично начина, по който оперира, и има нужда от нови умения в различни области, сред които е и отговорният мениджмънт на баровете. Горди сме, че онлайн платформата ни за обучения играе такава голяма роля в изграждането на тези ценни умения“ – споделя Дарън Уинтърфорд, създател и CEO на EdApp.

„Пандемията засегна всички по света физически, емоционално и психологически. Единственият начин да преодолеем това предизвикателство и да станем дори по-силни е всички ние да работим заедно. Радваме се да си сътрудничим с EdApp и Pernod Ricard за насърчаване на устойчиви и отговорни практики в туристическата индустрия, ускорявайки постигането на целите за устойчиво развитие на ООН, чиято мисия е да създаде приобщаващ и устойчив свят“ –  допълни Михоко Кумамото, директор на Отдела за развитие в UNITAR.