Софтуерна компания открива развоен център в България

Софтуерна компания открива развоен център в България

Мултинационалната софтуерна компания Devexperts, чиято централа е в Мюнхен, открива свой нов развоен център, който ще бъде позициониран в София, след като вече има присъствие в Мюнхен, Анталия и Порто. Компанията планира да отвори 80 работни места у нас през следващите 2 години

Devexperts е известна със своите експертни и тясноспециализирани софтуерни решения в областта на капиталовите пазари, чиито клиенти са предимно ритейл и институционални брокери, компании за управление на финансови активи, банки, стокови борси и борси за криптовалута.

„За нас е огромна чест и предизвикателство да отворим своя нов развоен център именно в България. Обмисляхме възможностите в различни дестинации, сред които Унгария и Чехия, но установихме, че страната ви има какво да предложи и решихме да инвестираме именно тук. В България има много квалифицирани и добре подготвени специалисти, както и добри условия за бизнеса“, коментира Михаил Бабушкин, CEO на Devexperts.
Сред приоритетите на Devexperts у нас ще бъдат, както привличането на квалифицирани софтуерни специалисти, така и инвестиране в образователни програми, работа с местните университети, организиране на обучения и създаване на стажантски програми.

Развойният център на Devexperts в България ще бъде ръководен от Виктор Андонов, дългогодишен специалист в ИТ сферата със силни експертни познания във финансовия сектор. Преди да поеме сегашния си пост, Андонов ръководи развойния център на DataArt Юръп, а преди това е бил вицепрезидент на софтуерното инженерство в Moody’s Investor Services, както и технологичен директор на RecycleBank.
„Това, че компания от ранга на Devexperts реши да инвестира у нас, е само още едно доказателство, че София се превръща в утвърдена ИТ дестинация“, коментира Андонов.

Devexperts е основана през 2002 г. и в момента има над 400 служители в различни офиси по целия свят. Продуктите включват широка гама платформи за онлайн търговия, инструменти за управление на риска и алгоритмични инструменти за обработка и анализ на данни в реално време. Компанията разработва AI chatbots за брокери и инвестиционни мениджъри, VR / AR бюра за търговия и анализи, heatmap и zooming потребителски интерфейси, технологии за откриване на измами и наблюдение на подозрителни дейности на финансовите пазари, както и решения за управление на индексите.¬¬

Facebook коментари