Старт-ъп компании впечатляват с иновативни решения за Интернета на нещата

Старт-ъп компании впечатляват с иновативни решения за Интернета на нещата

12 стартъп компании от различни държави в Европа, впечатлиха с реалистични решения за Интернета на нещата, които носят ясни реални ползи. Те касаят от това да позволят на пациентите, страдащи от диабет, да измерват и поддържат нивата на кръвната си захар в реално време (Admetsys) до намаляване на времето прекарвано в търсене на паркинг чрез crowd-събирани данни (HiPark). Това стана в денят за демонстрации, по време на събитието unBound Digital в Лондон.

Стартъпите презентираха своите казуси пред панела от ментори, сред които Елиас Дракопулос (старши вицепрезидент на Deutsche Telekom), Майк Фланаган (вицепрезидент и генерален директор на Cisco) и Кристиан Моралес (вицепрезидент & генерален директор на Intel EMEA), и пред публика от над 50 технологични и бизнес експерти и мениджъри, както и пред над 2500 присъстващи на събитието unBOUND Digital от над 30 държави. Демонстрациите са резултат от месеци работа с екипите победители, като всеки отбор имаше най-малко трима ментори от всяка от корпорациите, проведени лични срещи и ежеседмични дистанционни работни сесии, за да изградят своите свежи идеи и да гарантират, че постигат нивото на сложност, което ще им позволи да просперират в сферата на Интернета на нещата.

Кристиан Моралес, Вицепрезидент и генерален директор EMEA в Intel Corporation сподели: “Докато лично наблюдавах интензивната работа със стартиращите компании през последните шест месеца, съм искрено развълнуван да видя реални, практични решения за Интернета на нещата от индустрията до интелигентни градове, които носят ползи на нашите клиенти и партньори. Убеден съм, че Challenge Up! ще продължи да привлича вниманието на сектора на Интернета на нещата в Европа и ще допринесе за иновативната и бързо разрастваща се дигитална икономика.”

 

Facebook коментари