fbpx Стартира еко програмата на Мтел | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира еко програмата на Мтел

Стартира еко програмата на Мтел

Стартира набирането на проекти, които ще се финансират по програмата „Мтел еко грант”. Крайният срок за изпращане на проекти за финансиране е 22 април 2014 г. Програмата ще подпомага безвъзмездно проекти в областите:

- Опазване, поддържане и възстановяване на местообитания или популации на видове;

- Насърчаване и популяризиране на практики за биологично земеделие.

Мтел обяви ежегодната си грантова програма в рамките на Седмицата на Земята, която тече в момента в телекома (от 24 до 29 март). Всеки един от дните ще бъде посветен на различна еко кауза, която ще ангажира всички 2600 служители на телекома. Финалът на кампанията ще бъде в събота, 29 март, когато Мтел ще се присъедини и към международната инициатива „Часът на Земята“, като изключи осветлението във всички административни и търговски обекти на компанията. В допълнение, съботният ден ще бъде използван от децата на служителите в телекома за засаждане на цветя в двора на Националния военноисторически музей в София.

Ново за програмата е засилването на образователния и информационен компонент. Най-високо оценени ще бъдат проектите, които предвиждат да работят отблизо с различни групи хора и да въздействат на поведението им. Конкурсът е отворен и за идеи, които насърчават взаимодействието между професионалните природазащитници и училища, детски градини, читалища. Освен традиционните проекти, през тази година Мтел ще финансира и два специални проекта. „Зелени идеи на колела” ще търси творчески идеи за национален проект, който рекламира ценностите на опазването на природата. Другият специален проект ще бъде свързан с включването на каузи за опазване на природата в традиционните доброволчески активности на служителите в Мтел.

facebook коментари