fbpx Стартира резервационната система „Преоткрий България“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира резервационната система „Преоткрий България“

Онлайн системата за резервации „Преоткрий България“, създадена от МЕТРО и подкрепена от неговите бизнес партньори, вече работи и предлага атрактивни ваканционни оферти по Черноморието и/или българските планини, както и възможности за резервации в ресторанти.  

МЕТРО обедини сили с големи български и международни компании като „Димитър Маджаров“, Загорка АД, системата на Coca Cola в България, Procter & Gamble, Mastercard, Пощенска банка, OMV, A1 и DNA. Инициативата „Преоткрий България“ се осъществява в близко партньорство с Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), обединяваща представителите на туристическия бизнес в цялата страна, и се ползва от подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите, Министерството на туризма и Министерството на икономиката.

“Ние сме убедени, че тази инициатива ще добави стойност в ресторантьорския сектор, но ще добави стойност и за местните български земеделски производители, ще облагодетелства и нашите бизнес партньори и най-вече ще бъдат облагодетелствани нашите крайни потребители, за да могат те да имат повече възможности за избор, когато решат да ходят на почивка или да консумират храна навън. Въпреки, че тази инициатива на първо място е инициатива на МЕТРО, тя не би била възможна без щедрата подкрепа на нашите партньори, нито без подкрепата на асоциацията, нито бихме могли да се надяваме на успех без подкрепата на медиите”, сподели Атила Йенисен, главен изпълнителен директор на МЕТРО.

Вече над 450 частни предприемачи са се регистрирали в платформата „Преоткрий България“, а броят им продължава да расте, поради засиления интерес от страна на туристическия бизнес. Това бе съобщено на 9 юни, по време на специално събитие в МЕТРО София, по време на което бе даден и официалният старт на платформата. Онлайн системата показва места за настаняване и заведения само в България, които спазват стандартите за безопасност и използват приоритетно български продукти за своите ястия.

Българските туристи могат да правят своите резервации без да заплащат комисиони и банкови такси. Българските хотелиери и ресторантьори също няма да заплащат комисиони и банкови такси, когато публикуват своите оферти, ако са приели ангажимент да спазват стандартите за безопасност в обектите си и предлагат ястия от меню с български рецепти в заведенията си. В „Преоткрий България“ крайните клиенти ще могат да избират качествените оферти за почивка и забавление на море и планина, както и да се възползват от специални предложения за продукти и услуги, осигурени от фирмите създатели на платформата.
За представянето на резервационната система МЕТРО събра на едно място компаниите, включили се в инициативата, а също и представители на професионални асоциации от туристическия бизнес, производството на храни и земеделски продукти и представители на медиите.

Атила Йенисен, главен изпълнителен директор на МЕТРО България, представи накратко цялата инициатива – от възможностите на резервационната платформа „Преоткрий България“ до бизнес, финансовите и санитарните мерки, в подкрепа на българския туризъм, които програмата включва.
Партньорите от „Димитър Маджаров“, Mastercard, Пощенска банка, системата на Coca-Cola в България, Загорка АД, OMV и DNA изразиха пълната си подкрепа за инициативата „Преоткрий България“ и разказаха какво ще предложат чрез нея на българските си клиенти.

„За нас като компания, инициативата е още една крачка към осъзнаване колко ценни са родните продукти и услуги, и колко много смисъл има да подкрепим местния бизнес, производството и туристическите дестинации. Вярвам, че „Преоткрий България“ е платформата, която ще предложи на едно място всичко нужно на потребителите, с което да им покаже колко гостоприемна и красива е нашата страна.“, допълни Димитър Маджаров, собственик на „Димитър Маджаров“.

МЕТРО и неговите партньори инвестират над 1 милион лева в подкрепа на туристическия сектор чрез инициативата „Преоткрий България“, които ще подпомогнат рестарта на хотелиерския и ресторантьорски бизнес в началото на активния летен сезон. Вени Петрова, съпредседател на БХРА, благодари за подкрепата от страна на бизнес партньорите и изрази готовност за пълно съдействие в името на общата цел - успешен рестарт на българския туризъм.
Със специална презентация на меню от автентични български ястия в събитието се включиха водещи български готвачи, начело с главния готвач на МЕТРО Академия, шеф Юри Велев. За да улеснят собствениците и управителите на ресторанти, той и колегите му Андре Токев, Милен Панев и Влади Тодоров са разработили специални рецепти, съобразени със спецификата и вкуса на българските продукти и традиционните български ястия. Рецептите отговарят на предпочитанията на българските туристи, търсещи високото качество на родното фермерско производство. Ястията ще бъдат представени в онлайн системата „Преоткрий България“, а ресторантьори и потребители ще имат възможност да ги адаптират според предпочитанията им.

Повече информация за „Преоткрий България“ можете да намерите на http://preotkriibulgaria.bg/