fbpx Стартира Сиско Експо | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира Сиско Експо

 Днес стартира осмото издание на единствения по рода си форум с фокус върху комуникационните и мрежови технологии Сиско Експо. „Сътрудничество и виртуализация без граници. Променяме начина, по който работим, живеем, забавляваме се и учим” е темата на събитието през 2010 г.

И тази година ИТ специалистите ще се запознаят чрез демонстрации на живо с уникални технологични решения, сред които новите разработки в Cloud Computing, Cisco Collaboration Architecture, Borderless Network, Cisco Business video, Cisco Unified Computing и много други. Организирани са общо 25 сесии (технически и работни семинари, демонстрации и практически обучения) с информация за иновациите в технологичните решения и архитектурата на Cisco.

Участниците във форума имат възможност да дискутират както специфични технически въпроси, така и конкретни бизнес казуси, с едни от най-добрите специалисти в съответните сфери. Работните семинари и примери от практиката ще демонстрират на присъстващите как да увеличат ползите за компаниите си чрез IT, както и как да останат конкурентноспособни в сегашния икономически климат.

Специален гост на събитието бе Енрике Руеда-Сабатер, Старши Директор „Стратегия и икономика” на Сиско за развиващите се пазари. Той представи резултатите от проучване на Сиско и Monitor Group’s Global Business Network за бъдещето на Интернет до 2025 г. В доклада са разработени четири основни сценария в тази насока.

„Следващите 3 или 4 милиарда интернет потребители ще са главно от развиващите се държави и ще са много по-различни от първите 2 милиарда. Глобалните бизнес модели и национални политики ще се провалят, ако са базирани на старите очаквания за поведение, предпочитания и успех”, сподели един от изводите в доклата Енрике Руеда-Сабатер.