fbpx Студенти получиха стипендии от хранителен холдинг | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Студенти получиха стипендии от хранителен холдинг

Двама студенти от Университета за национално и световно стопанство спечелиха първите „Стипендии по икономика“ на „Белла Академия“. Моника Иванова и Михаил Минчев получиха символичните чекове на стойност 2 000 лв.

Златислава Медарова, директор „Човешки ресурси” в хранителния холдинг обяви, че 30% от администрацията на „Белла България“, служители с мениджърски и експертни функции, са възпитаници на УНСС. „В „Белла България” ние ценим труда и усилията на хората. Затова можем и да се похвалим със стотици дългогодишни служители в компанията, само тази година 110 колеги честваха 10 годишен юбилей. Ще се радвам сред Вас да са и бъдещите ни дългогодишни служители”, каза още Медарова.

Проф. Стати Статев определи сътрудничеството на университета с „Белла България“ като успешен модел за подготовката на кадри – икономисти за хранителната индустрия и повишаване конкурентоспособността и компетенциите на заетите в сектора.

За първите „Стипендии за икономика” на „Белла Академия“ се състезаваха близо 73 студенти от УНСС. Право на участие в конкурса имаха студентите от втори до пети курс с добър успех. Победителите бяха излъчени от 22-та с най-високи резултати в конкурса, които бяха отличени с почетни дипломи.

Проектът е част от дългосрочната стратегия на компанията да установи пряка връзка между академичните среди в страната и бизнеса, и да подпомогне младите специалисти в професионалната им реализация.