fbpx Студиото Вилнер представи най-смелия си проект | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Студиото Вилнер представи най-смелия си проект

 

Уникален автомобил на Vilner и стилни облекла от Cacharel се събраха на общ подиум. Пред многобройна публикя бе направена официалната премиера на BMW Bullshark.
С този проект, ателието прави силна заявка при изцяло custom автомобилите. За да се превърне в BMW Bullshark, проектът стартира с BMW E63, която получава модификации отвън, отвътре и под капака. Представянето му направи комплимент към феновете на баварската марка с две от дрифтърските BMW-та на Mirafiori, които посрещаха гостите във фоайето.
Аплодисменти получиха и красивите момичета на Cacharel, които представиха последната колекция мъжка мода на марката.

Преди близо две години, собственикът на едноименното студио специализирано в изработката на поръчкови автомобилни интериори Наско Вилнер и екипът му стартират най-смелия си проект. Дават му името Bullshark - бича акула. Тя не е толкова зловеща, колкото голямата бяла акула, но е в пъти по-опасна. Защото е по-малка, защото е винаги агресивна, живее както в сладки, така и в солени води и ... не прощава.

„Направихме много скици преди да започнем. И на финала се спряхме на нещо наистина дръзко. Другото ни смело решение беше да комбинираме синьо с кафяво”, казва Наско Вилнер.

От оригиналната BMW 6-серия са останали единствено таванът и вратите. Всичко останало е променено. От композитни материали са излети нови калници, брони, прагове, преден и заден капак. Чрез тях се оформя неповторимия силует на Bullshark. Но всичко това се случва бавно и на ръка. Ръчна изработка са и изцяло новите огледала, аеродинамични елементи по праговете и броните, както и спойлерът над задното стъкло. Те са направени от карбон.

 

BMW Bullshark на Vilner получава и 19-цолови джанти Z-Performance, като задните са по-широки от предните.
Интериорът е решен изцяло в кафяво и бежово, акцентите са сини шевове и сини колани. Тапицерията е изпълнена от телешка кожа като използваните разновидности са напа и бокс. За да предаде Bullshark усещането, автомобилът получава изцяло нови волан, скоростен лост и седалки. Променени са и шайбите на километража, които също са в кафяво, но получават сини кантове и подсветка с амбиентно осветление.

Изработката отново е изцяло ръчна и се случва в ателието на Vilner. Работи се само с висококачествени материали, а конците са същите, каквито се използват при ушиването на интериора на мултимилионните екзотични автомобили.

Автомобилът е оборудван с аудио системи Ground Zero с два усилвателя и един бас в багажника. Отпред звукът идва от двулентова система (за високите и средни честоти), като общия брой на говорителите е 11. За да се постигне точно дозиране на звука в купето, подлакътникът на задните седалки е заменен от специална мембранна конструкция, която изпълнява точно тази задача.