fbpx Супер картини, умни уреди, преживяване с уредите на Samsung през 2021 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Супер картини, умни уреди, преживяване с уредите на Samsung през 2021

Водеща снимка
Да

CES 2021

Супер картини, умни уреди, преживяване с уредите на Samsung през 2021

Тъй като миналата година хората прекарваха повече време вкъщи, технологията, която искаха да имат, се превърна в технология, от която се нуждаят. Разчитайки на технологиите, потребителите откриха много решения, с които да направят своя живот по-лесен.

Samsung Electronics Co., Ltd. сподели своята визия за бъдещето по време на CES 2021, изложението за потребителска електроника.

Телевизорите бяха от ключово значение за забавлението - а понякога и за поддържане на добра форма. Chromebook се превърнаха в ключов инструмент за домашното обучение. Интелигентните хладилници помогнаха за планиране на пазаруване от разстояние и приготвяне на храна. Смартфоните бяха незаменими.

Продължаващите инвестиции на Samsung в иновации, които се адаптират към променящия се начин на живот, позволяват на компанията да върви в крак с бързите промени. Сред ключовите иновации, които компанията представи, са:

  • Samsung Bespoke 4-Door Flex: Най-новата версия на хладилника Bespoke се предлага със сменяеми панели – в различни и разновидности по отношение на материалите. Те позволяват на потребителите да регулират своя хладилник по отношение на формата и функцията. Новият модел с 4 врати, който ще се предлага в Северна Америка тази пролет, включва също така чисто нов Beverage Center™, който осигурява бърз достъп до диспенсър за вода и автоматично пълнеща се кана за вода. Samsung Bespoke 4-Door Flex се предлага и с двоен автоматичен ледогенератор, който прави не само обикновен лед с кубчета, но и натрошен лед, за да отговаря на различни предпочитания за студени напитки.
  • 110-инчов MICRO LED: Този нов телевизор разполага със самостоятелно осветени неорганични LED-диоди с тънка рамка с т.нар. Infinity Screen, който идеално се слива с пространство в помещението. Резултатът е невероятно завладяващо визуално изживяване с изумително качество на картината. 110-инчовият светодиод MICRO включва „4Vue“-технолодия (Quad View), опция за гледане на четири екарана – така, че можете да сте в крак с няколко спорта наведнъж или да предавате уроци, докато играете видео игра.
  • Лайфстайл телевизори: Новата гама телевизори на Samsung включва The Serif, The Frame, The Sero и The Terrace - наскоро пуснатия в продажба 4K QLED външен телевизор - както и Samsung The Premiere, 4K лазерен проектор за истинско кино-изживяване.
  • SmartThings Cooking: Новата услуга от Samsung SmartThings е създадена, за да направи кулинарното пътуване безпроблемно. Автоматично планиране на храненията, задвижвано от Whisk’s Food изкуствен интелект, препоръчва ястия за цялата седмица, създава списъци за пазаруване с необходимите съставки и се свързва с магазините за хранителни стоки директно от Family Hub™ функцията на хладилника или от мобилния екран. Рецептите могат да се изпращат директно до синхронизирани устройства на Samsung, за да се сведат до минимум неприятностите и грешките.
  • Samsung Health Smart Trainer на телевизори Samsung 2021: Samsung Health безпроблемно превръща дома в личен фитнес, а новата функция Smart Trainer проследява и анализира движенията в реално време, точно като личен треньор - по време и след тренировка. Smart Trainer предоставя обратна връзка относно физическата форма, помага на потребителите да преброят повторенията си и да изчислят изгорените калории. С видео и интерактивно обучение чрез гласов контрол с активиран Bixby, Samsung Health Smart Trainer оптимизира и персонализира домашното тренировъчно изживяване.

Изкуственият интелект и роботите като част ежедневието, включително в домакинството

Чрез въвеждането на Изкуствен интелект в своите продукти, Samsung трансформира домакинските дейности и технологичните изживявания у дома - от перални машини, които оптимизират използването на вода, перилни препарати и цикли на пране, до телевизори с Quantum процесор, които могат да оптимизират HD съдържание до 8K резолюция.

Основните технологии включват следното:

  • JetBot 90 AI+: Тази нова прахосмукачка, използва технология за разпознаване на обекти, за да ги идентифицира и класифицира, и да изчисли най-добрия път за почистване. LiDAR и 3D сензорите позволяват на JetBot 90 AI+ да избягва кабели и малки предмети, като същевременно почиства труднодостъпни ъгли във всеки дом. Оборудван също с камера, JetBot90 AI+ е с интегрирано с приложението SmartThings, за да не изпускаш от очи какво става в дома ти.
  • Samsung Bot™ Care е проектиран да използва Изкуствен интелект за разпознаване и реагиране на поведението на потребителя. Той може да действа едновременно като роботизиран асистент; ще се адаптира към твоя график и навици, и ще ти изпрати напомняния, които да ти помагат и да те насочват през целия ден.
  • Samsung Bot™ Handy все още в процес на разработка, разчита на усъвършенстван Изкуствен интелект, за да разпознава и вдига обекти с различни размери, форми и тегло, превръщайки се в продължение на ръката на потребителя в работата му у дома. Samsung Bot™ Handy ще може да разпознава разликата между материалния състав на различни предмети и ще използва подходящото количество сила за хващане и придвижване около домакински предмети. Той ще работи като доверен твой партньор, за да помага при домашни задължения като почистване, подреждане или сортиране на съдовете след хранене.