fbpx Световна премиера на ID.3 - новото време за Volkswagen започна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Автосалон Франкфурт 2019

Световна премиера на ID.3 - новото време за Volkswagen започна

Volkswagen представя авангардния ID.3, който е символ на началото на нова ера за марката.  Това е първи модел от изцяло ново поколение чисто електрически превозни средства, Едновременно с това ID.3 отразява преориентацията на марката Volkswagen и е първият модел, носещ новото лого на Volkswagen.

Както и всички бъдещи ID. модели, петместният ID.3 използва технологичната основа на новата модулна платформа за модели с електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen, която е проектирана изцяло за използване в електромобили с акумулаторни батерии.

Цифровите, изцяло нови елементи на контролните уреди и приборите за управление гарантират, че всеки водач ще се ориентира напълно интуитивно в новия ID.3. Освен от екрана на блока контролни прибори зад волана, водачът получава най-важната информация и чрез новоразработения 10-инчов сензорен дисплей, разположен централно на арматурното табло.

 

Функцията ID. light, която също е нова, оказва съдействие на водача с помощта на светлинната лента с LED елементи по време на навигация и може също така да го прикани към спешна употреба на спирачките при евентуално възникване на непосредствена опасност например. Във всички прибори и елементи за управление на функциите, включително тези върху електрорегулируемия мултифункционален волан, се използва сензорна технология и чувствителни на докосване бутони. 

Единствено електрическите механизми на прозорците и аварийните светлини все още използват класически бутони и превключватели, изискващи натискане. Всичко това се допълва от системата за интелигентно гласово управление с естествени фрази. Благодарение на системата App Connect, ID.3 може да се свърже с вашия смартфон в рамките на няколко секунди.

При стартиране на серийното производство ID.3 ще се предлага с възможност за избор на акумулаторни батерии в три размера. Базовият вариант разполага с батерия с реално използваем енергиен капацитет от 45 кВтч, която осигурява пробег до 330 километра (според изискванията на WLTP) с едно зареждане. Базовата цена на този вариант на ID.3 е под 30 000 евро в Германия. Освен него се предлага и версия на батерията с капацитет 58 кВтч, който дава възможност на ID.3 да измине автономен пробегдо 420 километра (измерен според изискванията на WLTP).

Реално използваемият капацитет на най-големия вариант на акумулаторната батерия е 77 кВтч, а автономният пробег с осигурената от нея електроенергия достига до 550 километра в условията на цикъла WLTP. Благодарение на възможността за използване на бързозарядни станции, ID.3 може да се зареди достатъчно за изминаване на пробег от около 290 километра (според WLTP) в рамките на 30 минути при използване на зарядна мощност 100 кВт.

 

ID.3 1st(1) – специалното дебютно издание в ограничен тираж

Volkswagen започна да приема предварителни поръчки за ID.3 1st – специалното дебютно издание в ограничен тираж през месец май тази година. Tака бе дадена възможност на клиентите в Европа да направят неангажираща предварителна резервация за производство на един екземпляр от ограничената серия на ID.3 1st  срещу сумата от 1000 евро. От тази есен, направилите предварителната резервация могат да придвижат своята поръчка в следващата фаза при съответния дилър на марката и да конфигурират предпочитаната от тях версия на ID.3 1st.

В България възможността за предварителна резервация на модела също е валидна. Срещу сумата от 2000 лв., най-нетърпеливите могат да заявят своето желание да притежават от първите бройки на високотехнологичния революционен модел ID.3. Секцията за резервации е отворена и се намира на сайта на Volkswagen България