Излиза лимитирана верския на спортен Megane със 275 к.с.

След скорошния фейслифт, най-спортната версия в гамата на Mégane сега се възползва от техническа модернизация и поръчков външен облик. Mégane R.S. 275 Trophy е последният в дългата поредица лимитирани версии на модела, която започна през 2011, продължи с Red Bull Racing RB7 (2012) и Red Bull Racing RB8 (2013) версиите. Бензиновия двигател е настроен да генерира 275 к.с., разположен в Cup шаси.

За да позволи на клиентите да се възползват напълно от динамичните качества на автомобила, инженерите на Renault Sport работиха задълбочено по двигателя на Mégane R.S., за да допринесат за 10 допълнителни конски сили. Вследствие на това двулитровият бензинов двигател генерира 275 к.с., като върховата мощност се постига при 5500 об/мин на първа и втора предавка. Едновременно с това, максималният въртящ момент (360 Нм) е наличен в широк оборотен диапазон – от 3000 до 5000 об/мин.

Въпреки тази допълнителна мощност разходът на гориво и емисиите изгорели газове са внимателно задържани на ниво от само 7,5 л/100 км* и 174 г/км CO2.

Mégane R.S. 275 Trophy стартира партньорство със световноизвестния производител на амортисьори, Öhlins. Лимитираната версия на автомобила може да се поръча с опционалните регулируеми Öhlins Road & Track амортисьори със стоманени пружини.

За онези, които се радват на шофирането на писта, като опция за Mégane R.S. 275 Trophy се предлагат и гумите MICHELIN Pilot Sport Cup 2.

Новата външна декорация включва Trophy брандинг върху платинено сивия (Platine Grey) преден нож ала Ф1, докато персонализираните странични панели са украсени с Trophy лепенки. Платинено сивото е било избрано и за графиката на кариран флаг, позиционирана в долната част на вратите. Номерираните прагове са още едно доказателство за ексклузивността на лимитираната серия.

Подобно на новия отличителен звук на двигателя, карбоновият ауспух също е дело на Akrapovič.

Интериорът на Mégane R.S. 275 Trophy е тапициран с кожа и Alcantara Recaro седалки с видим червен шев. Червеният шев е пренесен върху задната седалка, докато подглавниците са украсени с логото на Renault Sport. Други интериорни акценти са видимият червен шев на облицования с Alcantara волан и лост на ръчната спирачка, както и Zamac топка на скоростния лост.


 


 


 

Facebook comments