fbpx Създателите на Telerik влязоха в ръководството на Progress | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Създателите на Telerik влязоха в ръководството на Progress

Основателите на българската компания Telerik - Васил Терзиев, Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев, заеха нови ръководни позиции в публичната американска компания Progress (NASDAQ: PGRS), която през октомври придоби Telerik за 262.5 млн. долара.

Васил Терзиев и Светозар Георгиев, стават съответно главен директор „Иновации“ и старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения“ в новата Progress. Терзиев ще отговаря за дългосрочната стратегия за комбинираното портфолио на Progress и идентифицирането на нови технологии и бизнес възможности за продуктите на компанията. Като старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения“, Светозар Георгиев ще ръководи амбициозната бизнес стратегия на системата за управление на уеб съдържание на Telerik - Sitefinity CMS.

Другите двама съоснователи на Телерик - Бойко Яръмов и Христо Косев, стават съответно вицепрезидент „Операции“ и вицепрезидент „Технологии“ в американската компания. Димитър Таслаков, главен директор „Човешки ресурси“ в Telerik, поема същата глобална позиция в Progress. В новите си роли Светозар Георгиев, Васил Терзиев и Димитър Таслаков са вече част от ръководния съвет на изпълнителния директор на Progress - Фил Пийд.

„Присъединяването ни към топ мениджмънта на Progress е следващата стъпка в нашата невероятна история. Вече 12 години ние сме доверен партньор на над 130 хил. клиенти по целия свят. С новите си роли в Progress ние ще надградим опита си да създадем бързо растяща, успешна организация, и ще предоставим изключителни нови възможности на клиентите на двете компании", сподели Васил Терзиев, главен директор „Иновации“ в Progress, до скоро изпълнителен директор на Telerik.

С придобиването Progress обединява два екипа от водещи експерти и комбинира две допълващи се продуктови портфолиа. Така Progress ще предоставя цялостна платформа в „облака“ и локална (on-premise) платформа, която ще позволи на разработчиците бързо да създават красиви приложения, задвижвани от данни за всяка уеб, десктоп и мобилна платформа.

За първи път една единствена организация ще адресира всеки аспект от създаването на приложения. Клиентите, които ползват инструментите и технологиите на Telerik в комбинация с решенията на Progress за разработка и пускане на приложения и интеграция, могат да се възползват от решенията на компанията на всяко едно ниво – от изчистения потребителски интерфейс до интеграцията на данни и „облачни“ услуги – за .NET, JavaScript, NodeJS, и ABL.