fbpx Трети събор на българското земеделие за Деня на Варна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Трети събор на българското земеделие за Деня на Варна

Трети събор на българското земеделие за Деня на Варна

Трети събор на българското земеделие организира във Варна на 15 и 16 август 2012 г. Изложението продължава традицията от последните две години, като идеята е да се съберат и представят заедно представители от различни сектори на земеделското производство и хранителната индустрия.
За първи път през тази година изложението ще се проведе извън София, като то ще съвпадне с Деня на град Варна и ще бъде позиционирано точно пред Централния вход на Морската градина – пред Фестивалeн и конгресен център.

В изложението по традиция участват представители от сектор „Пчелен мед” от цяла България, като сега ще се представи Сдружение за биологично пчеларство с председател Димо Димов под логото „Златен мед” със сертифицирани биологични пчелни продукти от Еленски Балкан, фирма „Зет 1” ООД от Варна с пчелен мед и пчелни продукти, както и трима представители от Национална браншова организация „Български пчеларски съюз” с председател Ганчо Ганев.
На събора във Варна ще се представят и хлебопроизводителите чрез фирма „Стефани – 70”ООД - Варна, като те ще предлагат хляб, тестени закуски, боза и айран. Освен продажба, фирмата е предвидила и дегустации.

В изложението ще се включат и фирмите „Хранинвест” ЕООД, и „Мултекс – КК” ЕООД от град Варна, като те ще представят млечни продукти – сирене, краве масло, кисело мляко, топено сирене и също ще предлагат продажба и дегустации.
На събора ще участва и фирма Чародейци от Пловдив - единствен в страната биопроизводител на нетрадиционното за България растение – топинамбур (земна ябълка). Фирмата отглежда растението и го преработва в различни продукти по авторски рецепти, изготвени в сътрудничество с Университета по Хранителни технологии в Пловдив. Във Варна те ще представят свои нови продукти, сред които био фиточай, инулино-фруктозен сироп, пастет, лютеница, брашно и чипс.
Земеделска къща - гр.Сливен ще представи свои услуги в сферата на агробизнеса.
Съборът ще започне в 8 часа на 15 август и ще приключи в 20 часа на 16 август.