fbpx Троен Red Dot за продуктов дизайн за Honda | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Троен Red Dot за продуктов дизайн за Honda

етикети

Този път отличените са новите Jazz e:HEV, Jazz Crosstar e:HEV и Forza 750. Престижната международна награда Red Dot Design Awards се присъжда за изключителни постижения в областта продуктовия дизайн. Отличието идва при Honda само година след като призът бе присъден на CBR1000RR-R Fireblade SP и на Honda e (категория Best of the Best).

Новите автомобили Jazz и Jazz Crosstar, предлагани само с хибридно задвижване, както и скутерът Forza 750 получиха престижното звание в категория „Продуктов дизайн“. Престижната награда получават само на най-висококачествените продукти, отличили се сред останалите със своите марка, качество и дизайн.

Годишнините награди Red Dot се присъждат от жури, съставено от 50 експерти от цял свят, които тестват, оценяват и дискутират качествата на всеки „участник“, за да подчертаят изключителните дизайн и иновация. Всяка година съдийските критерии се адаптират към най-новите технически, социални, икономически и екологични изисквания.

Jazz e:HEV и Jazz Crosstar e:HEV са част от ангажираността на Honda за 100-процентова електрификация на европейската ѝ моделна гама до 2022 г. Jazz бе създаден като еманация на дизайнерската философия на Honda, известна като ‘Yoo no bi’. Тя се открива красотата на предметите от всекидневието в ергономичността, практичността им и най-вече в удоволствието от ползването им. Дизайнът на Jazz също се придържа към основополагащия за Honda принцип „Максимум човек, минимум машина“ (M/M), основан на вярването, че целите на технологията и дизайна са да служат на шофьора и пътника.

Резултатът е автомобил, който комбинира функционалността и практичността, изразени чрез иновативни характеристики като Magic Seats.

По-агресивно изглеждащата версия Crosstar бе създадена с пропорциите в стила на SUV моделите, ориентирани към хората с активен начин на живот. По-изразителният външен вид се дължи на смелия дизайн на предната радиаторна решетка, допълнителните декоративни черни лайстни, стилните прагове и релсите на покрива. Специфичните джанти от алуминиева сплав на Crosstar увеличават усещането за стабилност и подобряват цялостния излъчващ здравина дизайн.

Представената през есента на миналата година напълно нова Forza 750 стана флагман в едноименната гамата от луксозни скутери на Honda. Моделът съчетава комфорта на GT категорията със спортното излъчване и оборудването от най-висок клас. Новият флагман в семейство Forza не е изключение по отношение на класата и стилното пространство. Той осигурява достатъчно широко място за краката, както и защита от вятъра за комфортна „езда“ при висока скорост. Всичко това е комбинирано с изключителна аеродинамика, благодарение на елегантния дизайн отпред и фината задна част. Моделът е проектиран за лесни и приятни обиколки в града при стабилно управление и безпроблемно ускоряване, осигурени от икономичния 745-кубиков 2-цилиндров двигател със завиден въртящ момент.