fbpx Творчески изяви на Аполония | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Творчески изяви на Аполония

В деня на откриването на „Аполония 2013“ - 30 август, ОББ ще връчи традиционният приз за заслужил български творец на Камен Донев. Изборът е вдъхновен от многостранния талант на актьора и завладяващото присъствие на сцената по време на всеки спектакъл.

„Щурм на младите в джаза“ е друга инициатива на банката в рамките на „Аполония“ – всяка вечер между 31 август и 07 септември с началo 23:00 ч. Созопол ще бъде озвучаван от музикалните изпълнения на млади и талантливи изпълнители като Маги Алексиева MEY, Low Step & High Time, Хилда Казасян и др. Мястото е ОББ Клуб, а програмата започва на 31 август с изпълнение на Freestyle & Southwick. Концертите от „Щурм на младите в джаза“ е поредното доказателство, че банката открито подкрепя родните таланти, които заслужават възможност за изява и развитие.

„ОББ Фотография за малките“ предоставя възможност на най-малките посетители на „Аполония“ да придобият фотографски умения по време на фестивала. В рамките на два дена между 1 и 2 септември 2013 г. oт 09:00 до 17:00 ч. деца и техните родители могат да се докоснат до света на фотографията, като участват в специалните курсове, подкрепени от банката. В края на своето обучение всяко дете ще получи тениска със снимка, направена от него, която ще бъде придружена със сертификат за успешно участие в обучението.

Други изяви по време на празниците на изкуствата са две фотографски изложби – „Снимка на годината“ и „Посланици на Canon“. „Посланици на Canon“ е амбициозен проект на Canon Europe, в който участват 12 от най-известните фотографи в света, които създават нова и още по-тясна връзка между Canon и професионалната фотография. Те представляват една интернационална група от творци, представители на разнообразни жанрове във фотографията – от фотожурналистика и фотография на живата природа до модна и сватбена фотография. Общото между тях е, че те са изключителни професионалисти и имена от високa класa, признати и уважавани от своите колеги в цял свят, и носители на най-високите стандарти във всички аспекти на своето изкуство. Професионалисти, които от дълги години използват фотоапаратите от серията EOS на Canon в своята работа, съчетавайки страстта си към фотографията с удоволствието да снимат с фотоапаратите на Canon. Изложбата ще бъде подредена на площад „Аполония“ в Стария град.
Традиционната изложба „Снимка на годината – България 2012“ ще бъде представена в галерията на читалище „Отец Паисий“ в Созопол. Творбите, подбрани и подредени от Иво Хаджимишев, съдържат колекция от най-добрите фотографии, участвали в конкурса за тази година.