fbpx Ученици могат да кандидатстват за космическа програма на NASA | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ученици могат да кандидатстват за космическа програма на NASA

Ученици могат да кандидатстват за космическа програма на NASA

Български ученици могат да направят реален скок в космоса, включвайки се в тренинг програмите на NASA, които се провеждат в изграден от американската агенция космически лагер в гр. Измир, Турция. Космическата програма беше представена от Центъра за творческо обучение – единствен представител на програмата за България и Русия. Българските ученици, кандидатстващи за следващото издание на космическата програма Space Camp Turkey на NASA трябва да напишат есе на космическа тема и да го изпратят до 20 февруари 2013 година.
Продължителността на лагер - школите е девет дни, а по време на един лагер се включват участници от различни страни, като се общува основно на английски език. Програмата е насочена към ученици във възрастовата група от девет до петнадесет години. Space Camp Turkey дава възможност на участниците да се запознаят и работят с най-новите технологии и апаратура в областта на аеронавтиката и астрономията. Да направят макет на ракета, да изстрелят и навигират ракета и совалка, използвайки реален пулт за наземен контрол на NASA, да тренират на тренажорите на астронавти и да изпробват антигравитационните уреди, както и да облекат специалните костюми.

Освен представянето на космическата програма за ученици, в рамките на информационния ден бяха раздадени и наградите Златно качество в образованието, с които Центърът за творческо обучение отличава директори на училища и учители, подпомагащи най-много развитието на своите ученици. Специалисти от центъра представиха и тренерски програми за млади лидери, с които се дава възможност на изявени ученици, да участват по-пълноценно в образователния процес.
За контакти с Център за творческо обучение: info@cct.bg