fbpx Умните очила Xiaomi Smart Glasses показват всичко от смартфона пред очите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Умните очила Xiaomi Smart Glasses показват всичко от смартфона пред очите

Водеща снимка
Да

Умните очила Xiaomi Smart Glasses показват всичко от смартфона пред очите

Xiaomi обяви най-новия интелигентен аксесоар Xiaomi Smart Glasses, които перфектно комбинират система за изобразяване и сензори с изтънчен и изчистен дизайн на обикновени очила чрез технологията MicroLED за изобразяване чрез оптични вълноводи. С тегло само 51 грама, очилата могат да показват съобщения и нотификации, да осъществяват повиквания, да навигират, да правят снимки и да превеждат текст директно пред очите ви.

За да се впише безпроблемно системата за изобразяване в рамката, MicroLED несъмнено е най-оптималният избор. Подобно на OLED, пикселите MicroLED са индивидуално осветени - излъчващото им свойство позволява по-ярки дисплеи и по-дълбоки черни цветове. Но MicroLED има по-висока плътност на пикселите и по-дълъг живот, като същевременно има по-опростена структура.

Използвайки технологията на оптичен вълновод, който пречупва светлините на 180°, дисплеят MicroLED предава точно светлинните лъчи към човешкото око чрез микроскопичната решетъчна структура на оптичния вълновод.

Xiaomi Smart Glasses интегрира общо 497 компонента, включително миниатюрни сензори и комуникационни модули, така че това не е просто „втори екран“ за вашия смартфон, а функционира като нов интелигентен терминал с независими операционни възможности. В допълнение към базисните функции като известие, показване на повиквания и пр., очилата могат също така самостоятелно да изпълняват функции като навигация, снимане, аутокю и превод на текст и снимки в реално време. Предвид начина на използване, е внедрена и основна логика на взаимодействие, за да сведе до минимум прекъсванията в неудобни моменти и да показва навреме важната информация, особено в критични моменти.