Unilever Ice Cream със зелени инвестиции във фабриката за сладолед

Глобалният сладоледен производител Unilever, който придоби Българска сладоледена фабрика и марката ѝ Сладоледи Denny през 2018 г., удвои бизнеса си в страната. Сладоледена фабрика е основана през 1993 г. от Цветан Цветанов и Румен Данчев във Велико Търново. Дружеството произвежда в собствена фабрика и координира 20 дистрибуционни центъра в България.

За по-малко от година, новата компания известна като Unilever Ice Cream България, е направила инвестиции в иновации и опазване на околната среда.
Вече е инвестирала в слънчеви инсталации и превозни средства, работещи с природен газ, които подобряват цялостната ефективност на бизнеса, като същевременно намаляват разходите за гориво.

Компанията залага на още няколко подобрения, които се очаква да намалят въглеродния ѝ отпечатък през предстоящия сезон. Соларните панели на покрива на фабриката ще намалят емисиите с до 120 тона,  превозните средства, работещи с природен газ – с до 22 тона, а системата за възстановяване на топлинната енергия, която функционира във фабриката от отварянето ѝ през 2016 г. - със 144 тона.
Общо с 286 тона се очаква да се намали въглеродният отпечатък на компанията за един сезон (6 месеца), което означава, че за пълна работна година има потенциал за редуцирането му с 577 тона.
Бъдещите планове за развитие в тази посока включват закупуването на още превозни средства, използващи природен газ през 2020 г. и електрически автомобили за регионалните търговски мениджъри на компанията.

Новостите на българския пазар следват международните тенденции – бял шоколад, бисквитен вкус и сладоледи от истински плодове. Марката Eskimo ще отговори на търсенето, представяйки истински плодове, сметана и шоколад в сладоледите си като отново залага на най-висококачествени съставки за потребителите си. Някои от новите вкусове в серията Eskimo включват сладолед на клечка с бял шоколад и горски плодове, както и новият сладоледен, бисквитен сандвич Eskimo. Компанията ще продължи да предлага и добре известните сладоледи на Unilever, сред които Cornetto, Magic, Carte D’Or и Twister.

Моля коментирайте