fbpx Увеличение на корпоративни продажби на Opel Ampera | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Увеличение на корпоративни продажби на Opel Ampera

Opel увеличи над два пъти корпоративните клиенти на Ampera в рамките само на шест месеца. От 700 през март през октомври вече са почти 2,000. Това е увеличение от над 180 процента. В Германия, корпоративните клиенти на Ampera се увеличиха с над 50 %, а в Холандия нараснаха с 200%. Данните включват определен брой компании, които са поръчали до 20 автомобила Ampera. Opel забелязва също нарастваща тенденция все повече и повече корпоративни клиенти да включват революционния електрически автомобил като елемент от техните фирмени политики, при което той допълва конвенционалните автомобили задвижвани от дизелови или бензинови мотори.

Ampera е автомобил с удължен пробег и този факт е особено важен за корпоративни клиенти като Trigion, подразделение на компанията Facilicom. Trigion осигурява услуги свързани с безопасност, видео наблюдение, статична защита и мобилни патрули.

"Trigion Security е една от първите компании в Холандия, която се заинтересува от Ampera. Бяхме привлечени от ниските разходи за експлоатация,” отбелязва Мартине Гьортс,вицепрезидент и директор на Facilicom Service Group. “Ampera в момента се тества от нашето подразделение Trigion, след което опитът ще бъде пренесен в цялата група, като следваща логична стъпка.”

В началото на ноември Ampera бе определена за Зелен автомобил на годината на Обединеното Кралство от мениджърите на корпоративни паркове на събитието за връчване на престижните награди на асоциацията на операторите на корпоративни автомобилни паркове за 2012 година.
В Ampera литиево-йонна батерия с капацитет 16 кВтч захранва електромотор с мощност 111 кВт/150 к.с. В зависимост от стила на шофиране и експлоатационните условия, в чисто електрически режим могат да бъдат изминати от 40 до 80 километра без каквито и да било емисии. В режим на удължен пробег, който се активира, когато батерията достигне определено минимално ниво на заряд, мощността се предава на електрическа система, включваща генератор задвижван от 1.4 литров бензинов двигател с мощност от 63 кВт/86 к.с. Удълженият пробег позволява достигане на пълен пробег над 500 километра без допълнително зареждане.