fbpx В Китай стратира гигабитова мрежа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

В Китай стратира гигабитова мрежа

В Китай стратира гигабитова мрежа

етикети

China Unicom и Ericsson стартираха търговска гигабитова LTE мрежа, която позволява на абонатите да се наслаждават на услугите и преимуществата, които дават високоскоростните мобилни широколентови данни.

Гигабитовата LTE мрежа, обновена и подобрена от Ericsson, не само ще осигури на абонатите на China Unicom възможно най-доброто изживяване и ще подобри потребителската им удовлетвореност, но и ще направи възможно пълното използване на мрежовите ресурси и ще подобри рентабилността.

Като част от старта, на 23 август пътниците на високоскоростен влак на остров Хайнан имаха възможност да гледат официалната церемония с помощта на LTE технологиите за разпространение на видео съдържание и гигабитовата безжична мрежа. Като стратегически партньор на China Unicom, Ericsson е ексклузивен доставчик на LTE решението за разпространение на видео съдържание, което стои в основата на първата подобна търговска LTE мрежа в Китай.

Крис Хогтън, директор пазарен регион Североизточна Азия в Ericsson, сподели: “Ние буквално даваме мрежата в ръцете на абонатите още от първия ден. Хората ще могат да се потопят във видео изживяванията и реално да усетят и на направят разликата с гигабитовата LTE мрежа, докато пътуват с много висока скорост. Това е перфектната комбинация от разтърсващи скорости – и физически, и виртуални.”

LTE решението за разпространение на видео съдържание на Ericsson коренно ще промени доставянето на видео съдържание през мобилни мрежи, станало възможно чрез комбинацията на три нови стандарта: eMBMS, HEVC (H.265) и MPEG DASH. То идва в отговор на нарастващите нужди на потребителите от медийни услуги. За да ускори развитието на видео стратегията на China Unicom, Ericsson подкрепи компанията с eMBMS в сценарий с високоскоростен влак, в който пътниците можеха да се насладят на видео с висока резолюция без буфериране на мрежата.
Наскоро Ericsson подкрепи China Unicom в изграждането на 1Gbps мрежа в Гуандонг, Хайнан, Шандонг и Пекин с пикови скорости от до 979 Mbps. С подобна скорост свалянето на 1080P HD филм отнема само 13 секунди. В момента продължават тестове на 1Gbps мрежи в провинциите Сичуан, Хубей, Шанси, Дзилин и Дзянсу. Една високоскоростна мобилна широколентова мрежа ще даде възможност за реализация на бизнеси и услуги, използващи изкуствен интелект, виртуална реалност и други дейности, ползващи големи масиви от данни.