fbpx В петък, 13-ти са най-евтини самолетните билети | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

В петък, 13-ти са най-евтини самолетните билети

етикети

Петък, 13-ти е най-евтиния ден за летене този месец. И макар че обикновено петъчните полети са едни от най-скъпите, днес е точно обратното. Това се дължи на суеверието на много хора, които предпочитат да избегнат полет на фаталната дата. Въпреки че самолетният транспорт доказано е най-сигурният в наши дни, търсенето за тази дата рязко намалява и съответно цените на самолетните билети падат. Онлайн туристическа агенция eSKY.bg наблюдава известен спад в резервациите на полети не само за днес, но и в годините назад, когато петъкът и 13-ят ден от месеца съвпаднат.

Британски сайт за самолетни билети, пък, е изчислил, че средната цена на местен полет този юни е £233. Оказва се, че за смелите, които не се страхуват да пътуват на днешната дата, средната цена е с £52 по-ниска. Най-големи фаталисти се оказват шведите, при които средната цена на билетите за днешната дата е паднала с цели 89 паунда. Във Франция понижението е с £53, а в Австрия – £24.

Ако имате страх от датата петък 13-ти, вие страдате от т.нар. фригатрискаидекафобия. Ако не – вече знаете кога да летите най-евтино. Тази година днес ще бъде единственият фатален петък. През 2015 г. обаче се възползвайте от цели три възможности – през февруари, март и ноември.