fbpx Винени специалисти ще коментират бъдещето на винения туризъм на Балканите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Винени специалисти ще коментират бъдещето на винения туризъм на Балканите

Винени специалисти ще коментират бъдещето на винения туризъм на Балканите

Като част от втория международен винен фестивал в София (ТHE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION) на 17 май (петък) от 09:30 до 12:00, в БТПП-София ще се проведе конференция на тема « Виното и Винения Туризъм на Балканите - Възможности за Развитие и Сътрудничество».
Конференцията е насочена главно към туроператори, винарски изби и организации, развиващи винения туризъм, като чрез дискусии, акцентиращи върху  бизнес симбиозата между Балканското вино и туризмът, ще се даде нов тласък в туристическия бранш.
Организирана за първи път в България, конференцията ще даде ясна представа на професионалисти в сферата на туризма за силната зависимост между стратегическото маркетиране на балканското вино и това на Балканите като туристическа дестинация.

Участници в събитието ще бъдат Балканските търговски камари, Балканските винени асоциации, водещи международни туристически агенции и туроператори, винопроизводители, световнопризнати фигури във винения бранш, както и представители на българското и  Балканско бизнес общество.
Програмата включва лекции от Милош Калапис, Сърбия, основател на Академия за винен туризъм, Сърбия - „Основи на винения туризъм”, представяне на възможности за винен туризъм в община Банско, "Перспективи пред винения туризъм в България" ВиноЗона, компания за развиване на винения туризъм, Вината на Македония – представяне на организацията Wines of Macedonia.