fbpx Винени специалисти ще коментират бъдещето на винения туризъм на Балканите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Винени специалисти ще коментират бъдещето на винения туризъм на Балканите

Като част от втория международен винен фестивал в София (ТHE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION) на 17 май (петък) от 09:30 до 12:00, в БТПП-София ще се проведе конференция на тема « Виното и Винения Туризъм на Балканите - Възможности за Развитие и Сътрудничество».
Конференцията е насочена главно към туроператори, винарски изби и организации, развиващи винения туризъм, като чрез дискусии, акцентиращи върху  бизнес симбиозата между Балканското вино и туризмът, ще се даде нов тласък в туристическия бранш.
Организирана за първи път в България, конференцията ще даде ясна представа на професионалисти в сферата на туризма за силната зависимост между стратегическото маркетиране на балканското вино и това на Балканите като туристическа дестинация.

Участници в събитието ще бъдат Балканските търговски камари, Балканските винени асоциации, водещи международни туристически агенции и туроператори, винопроизводители, световнопризнати фигури във винения бранш, както и представители на българското и  Балканско бизнес общество.
Програмата включва лекции от Милош Калапис, Сърбия, основател на Академия за винен туризъм, Сърбия - „Основи на винения туризъм”, представяне на възможности за винен туризъм в община Банско, "Перспективи пред винения туризъм в България" ВиноЗона, компания за развиване на винения туризъм, Вината на Македония – представяне на организацията Wines of Macedonia.