fbpx Виртуална мрежа на българските малки и средни предприятия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Виртуална мрежа на българските малки и средни предприятия

Виртуална мрежа на българските малки и средни предприятия

Българската асоциация на агенции за регионално развитие и бизнес центрове (БАРДА) е единствената децентрализирана неправителствена организация на независими агенции за регионално развитие и бизнес центрове в България, чиято основна дейност е насочена предимно към развитието на регионалната икономика и сектора на малките и средните предприятия (МСП).


 

От януари 2002 г. функционира виртуална интернет мрежа и портал за малките и средните предприятия в България
- http:// www.smebg.net.
Тя е доразработена в рамките на Канадско-Български проект по експортен маркетинг, в осъществяването на който участват БАРДА, Изпълнителната агенция за насърчаване на търговията и Saskatchewan Trade and Export Partnership (STEP), с финансовата подкрепа на Канадската агенция за международно развитие (CIDA). С помощта на Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия - Русе, член на БАРДА, страницата намери място в интернет пространството, а поддръжката й се осъществява със съдействието на членовете на БАРДА.
Комуникационната система
First Class
Страницата е базирана на комуникационната система First Class. Чрез нея малки и средни предприятия, както и други потребители, имат постоянен достъп до актуална информация за бизнес средата и регионалното развитие. В нея могат да се намерят и контакти с външни организации на местно, регионално, национално и международно ниво, текущи и предстоящи двустранни и многостранни програми за развитие, работни срещи, семинари и т.н.
Системата позволява да се дискутират проблеми, свързани с оперативната работа на потребителите, и да се осъществява ефективен обмен на информация (при регистрация в системата), необходим в процеса на подобряване на бизнес средата, подпомагане на регионалното развитие и ускорения растеж на сектора на МСП в цялата страна.
За да се използват всички възможности на системата, необходимо е да се направи регистрация, която е безплатна. Попълва се регистрационната форма на адрес: http://www.smebg.net/Register

В полето User ID: задължително попълнете firmxxx, където ххх е число. Ако идентификаторът е вече зает, системата ще ви предложи нов.
След регистрацията ще ви се предложи форма с идентификатор и парола, която можете да запомните за по-нататъшно ползване.
Задължително е и да попълните данните на фирмата. Те няма да бъдат използвани в никакъв друг случай, освен за нуждите на тази система.

Достъпът до нея може да се осъществи и чрез официалната страница на БАРДА. http:// www.barda.bg

Страницата работи като интегрирана платформа на информация
и ресурси в услуга на малкия и средния бизнес. Тя е леснодостъпна, точна, надеждна и осигурява дискусионен форум за МСП. Разполага с търсачка, чрез която лесно може да се намери необходимата информация в отделните нива. Всяка подстраница е снабдена с бутон HOME.
В конференцията за малките и средните предприятия може да намерите:
Добри практики, България, СЕ маркиране, Потребителска политика, Дискусии, Панаири и изложения, Подкрепа на експорта, Предстоящо, Форум, Интеграция, Интернет новини, Работа, Лицензи и разрешения, Местно сътрудничество, Управление, Обществени поръчки, Качество, Регистрация, Семинари, Календар на МСП, Данъци.
Системата позволява включването на нови конференции в зависимост от потребностите и интереса на малките и средните предприятия

Какво е FirstClass?
FirstClass представлява рентабилна комуникационна система, с голям капацитет, богата на актуална информация, лесна за използване за предприятия, обучаващи организации, правителства и доставчици на услуги. Тя е платформа за комуникации, разработена от компанията Centrinity, притежава много престижни международни

Системата ви позволява да прослушвате електронна си поща през клетъчен или стационарен телефон, да отговоряте на е-мейлите със собствения си глас, докато се разхождате по улицата. Да прослушвате новите си гласови съобщения и в същото време да четете всичките си съобщения от електронната поща. Може да видите факса, изпратен до вас, докато сте в хотелска стая на стотици километри от вашия офис.
награди. Системата осигурява на потребителите възможности за ефективна комуникация, съвместно използване на ценни ресурси и информация чрез електронна поща, конференции, директории, лични и общи календари и връзка в реално време (чат). FirstClass се използва от значителен брой организации в света за създаване на силни електронни общества, даващи възможност на отделните потребители и групи от потребители да работят по-ефективно.
Системата поддържа опция за обединена комуникация, която включва електронна поща в кутията на FirstClass, а в близко бъдеще - гласова поща и факс съобщения. Това позволява достъп на потребителите до техните съобщения навсякъде и по всяко време чрез избрано от тях устройство: клетъчен или стационарен телефон, персонален компютър или уеб браузър.

Повече информация за виртуалната мрежа на МСП
http:// www.smebg.net, Администратор на системата:
Л. Христофоров тел.: 082 224 108
е-mail:lh@bsc.rousse.bg, admin@fc.rousse.bg

Facebook коментари