fbpx VIVACOM обезпечава безплатен телефон за пациенти с хронични заболявания | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

VIVACOM обезпечава безплатен телефон за пациенти с хронични заболявания

VIVACOM обезпечава безплатен телефон за пациенти с хронични заболявания

Информационна линия в помощ на пациентите с хронични заболявания стартираха VIVACOM и Националната пациентска организация. Телекомът обезпечава обажданията да са безплатни в периода на извънредното положение, а платформата за обслужване на линията се предоставя в партньорство с CallFlow.

Лекари-доброволци от различни специалности ще консултират безплатно на телефон  0800 14 515 в работни дни, между 9.00 и 18.00 ч. 

Пациенти с хронични заболявания ще имат възможност да получат информация от експерти в ендокринологията, кардиологията, онкологията, инфекциозните болести и др.  Има възможност и за връзка с психолог, с когото да обсъдят тревожността или притесненията си в извънредната ситуация. Повече информация за специалистите, които приемат обажданията, може да бъде получена на информационния портал на НПО за пациенти в условия на COVID- 19 – www.covid.npo.bg.

Дистанционното консултиране ще допринесе за продължаване на лечението на пациентите с хронични и животозастрашаващи заболявания, въпреки наложените ограничения на придвижването и физическите контакти. Така те ще получат навременна и специализирана информация във връзка със заболяването си и ще получат отговори на всички здравни въпроси, които ги вълнуват като се  сведе до минимум вероятността хората с хронични заболявания да се срещнат с вируса.

Facebook коментари