fbpx Община Велико Търново внедри киберзащита от Acronis | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Община Велико Търново внедри киберзащита от Acronis

Община Велико Търново въведе системата за киберзащита Acronis Cyber Protect Cloud, за да може по-лесно и ефективно да спазва изискванията на GDPR и тези за защита на личните данни на гражданите и служителите си. Платформата замени досегашните собственоръчно написани скриптове за бекъп и остарялата антивирусна програма в Общината.  

Подобно на Община Велико Търново, всички общини са подложени на двоен натиск. От една страна трябва да се предпазват от кибератаки като рансъмуер, които се стремят да изкопчат пари на база задълженията за защита на поверителността, а от друга страна трябва да запазят доверието на своите граждани.

Община Велико Търново си партнира с доставчика на услуги за управляема сигурност Diamatix за внедряването на Acronis Cyber Protect Cloud с усъвършенстван бекъп и активна защита. Внедряването отне на Diamatix само три дни, през които беше проведена и демонстрационна сесия за ИТ персонала на общината.

Градът вече разполага с автоматизирано решение за бекъп, базирано на графици за възстановяване и киберсигурност, което поддържа 19 виртуални машини и три физически сървъра. Месечните и седмичните архиви с обем над 1,30 TB се съхраняват безпроблемно и автоматично в дейта център. Diamatix предоставя услуги за поддръжка и наблюдение и контролира архивирането и възстановяването до и от дейта център във Франкфурт, Германия.

Сред основните предимства от въвеждането на навата система са оптимизиран бюджет чрез преобразуване на амортизационните капиталови разходи с фиксирани месечни оперативни разходи, ефективност чрез единна, интегрирана конзола и архивиране без агенти, защитени чувствителни данни на гражданите на общината.