fbpx Виваком ще финансира в четири основни стълба на обществото | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Виваком ще финансира в четири основни стълба на обществото

Виваком ще финансира в четири основни стълба на обществото

В четири сфери ще развива своята корпоративната социална отговорност през годината VIVACOM. Това са образование, спорт, професионална реализация, благотворителност и култура, обединени под шапката на VIVACOM Fund. За подпомагане на проектите телекомът е отделил 2 млн. лв.

За първи път у нас, съвместно с Института по математика и информатика към БАН и Съюза на математиците в България, се осъществява пилотен проект за иновативно преподаване на математика и информатика в училищата. Онлайн платформата VIVA Cognita е с безплатен достъп за всички ученици в страната. Нейната главна цел е да стимулира децата да се ориентират към точните науки, да помогне в усвояването им с помощта на компютрите и новите технологии и да насърчи изявата им чрез разнообразни състезания и конкурси. Платформата стимулира учителите да използват иновативни методи за преподаване и да развиват извънкласните форми на обучение.

Освен образователни инициативи, VIVACOM реализира и редица благотворителни каузи. Най-успешната сред тях до момента е Операция „Жълти стотинки“ в полза на изоставени деца, настанени в домове за временно отглеждане от семеен тип (т.нар. „Малки къщи“). През 2014 г., тази кауза ще продължи. Жилищата са създадени с цел да осигурят временен подслон на младежи, навършили 18 години и напуснали домовете за сираци. В тях младите хора придобиват социални умения и подкрепа в намирането на работа.

Всяка година VIVACOM дава шанс на мотивирани студенти да станат част от стажантската програма, която се провежда през летните месеци. Младежите, които телекомът приема във всички свои направления, получават възможност за успешен старт на професионалната им реализация в България. Само за последните три години през програмата са преминали близо 300 стажанти.

Сериозно внимание се обръща и на спорта. За първи път, тази година, нашата страна е домакин на Европейското световно първенство по спортна гимнастика, чийто генерален спонсор е мобилният оператор.

Друга област, в която VIVACOM инвестира, е културата. В тази връзка телекомът развива своя проект VIVACOM Art Hall, където гостуват както световноизвестни артисти, така и талантливи млади българи. В момента в пространството за съвременно изкуство и култура в Телефонната палата могат да бъдат разгледани произведенията на американския фотограф Бен Ритър. Експозицията с 40 фотографии на световни знаменитости, фотомодели, случайни герои от улиците на Ню Йорк и популярни звезди ще бъде открита от самия автор, а на 24 април ще изнесе лекция с последваща дискусия на тема "Взаимодействие на фотографията с рекламата и медиите".

Facebook коментари