fbpx Деца и родители в кампанията за спорт и превенция | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Деца и родители в кампанията за спорт и превенция

Четвъртокласници и петокласници от 3 училища в Пазарджик участват в заключителния за тази година спортен празник, част от превантивната кампания „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ на Съюза на пивоварите в България (СПБ). Партньори на събитието са ГД „Национална полиция” и Областната дирекция на МВР. То се провежда в спортната зала на гр. Пазарджик „Васил Левски“ и по традиция на него ще има състезателни игри и турнири, демонстрации с полицейски кучета, умения по бойни изкуства и много забавления за присъстващите.

В инициативите под надслов „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ за последните 10 месеца се включиха 14 000 души от София, област Велико Търново, Добрич, Рибарица, Пловдив, Сливен. Кампанията обединява деца и родители в спортни игри, обучения и консултации вече шеста поредна година.  Начинанието има за цел да популяризира масовия спорт и физическото възпитание на подрастващите като платформа за универсална превенция.

И тази година в кампанията СПБ заложиха на спортни прояви и състезания, съчетани с образователни интерактивни занимания и консултации за превенция. Целта е на колкото се може повече деца, родители и семейства да се предлагат безплатни възможности за физически активности и обучителни дейности като модел за здравословен начин на живот и алтернатива  на експериментирането с алкохол от подрастващите.