fbpx VMware България ще подкрепи европейската програма за иновации BRAINE | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

VMware България ще подкрепи европейската програма за иновации BRAINE

VMware България, чийто развоен център в София е сред трите най-основни локации на компанията в света, е един от партньорите на инициативата BRAINE в помощ на малките и средни предприятия в Европа.
Програмата, която цели да представи по-лесен достъп до иновации и развитие на малкия бизнес, обединява 27 партньора от 14 Европейски държави. BRAINE стартира в началото на месец май и ще продължи 36 месеца. Финансирането от 16,3 милиона евро е осигурено от публично-частното партньорство ECSEL Joint Undertaking, стимулиращо научно-развойна дейност в сферата на електронни компоненти и системи.

Основната цел на проекта BRAINE е да стимулира развитието на т.нар. Edge computing (периферни изчисления) и по-специално създаването на енерго-ефективен хардуер и софтуерни решения, базирани на изкуствения интелект, които обработват Big Data посредством периферни изчисления, с високи нива на сигурност.

"Със стремглавото навлизане на технологиите, свързани с машинно самообучение, нуждата от ефикасни методи за колокиране на данните и тяхната обработка, както и поддръжката на гъвкава автоматизация на процесите, са от изключителна важност за широкото утвърждаване на технологията и постигането на добри практически резултати в отделните индустрии. От Advanced Development звеното на VMware Bulgaria сме щастливи, че ще имаме възможност да допринесем за разработката на нови инструменти, както и да си сътрудничим с партньори от академичния и промишления сектор от цяла Европа", сподели Веселин Арнаудов, старши директор по Научно-развойна дейност във VMware България.

В рамките на BRAINЕ отделните организации ще демонстрират разработките си в няколко сфери - здравеопазване, умни градове, индустриална роботика 4.0 и верига на доставките 4.0. Проектите ще получат подкрепа от организации със специфична експертиза.