fbpx VMwarе Bulgaria със сертификат за „Инвеститор клас А“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

VMwarе Bulgaria със сертификат за „Инвеститор клас А“

VMwarе Bulgaria със сертификат за „Инвеститор клас А“

 

Виемуер България (VMwarе Bulgaria) бе сертифицирана като „Инвеститор клас А“ от Българска агенция за инвестиции и Министерство на икономиката. Отличието се връчва заради продължаващият ангажимент на компанията в ИТ сектора в България, който включва  разрастване на екипа с капацитет до 1000 служители.

Сертификатът за „Инвеститор клас А“ бе връчен на Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за България и EMEA, лично от заместник-министъра на Икономиката Лъчезар Борисов. На церемонията присъстваха Рей О’Фарел, изпълнителен вице-президент и главен технически директор на VMware. Процедурата по сертифициране и изискванията към инвестиционния проект е изпълнена съгласно Правилника за прилагане на закона за насърчаване на инвестициите (ППЗНИ).

“Мисля, че имаме едно добро партньорство, мога и искам да ви поздравя от името на Министерството на икономиката за това, че утвърждавате България като един от лидерите в IT сектора в регионален и глобален мащаб – поздравление и благодарности!”, сподели на церемонията Лъчезар Борисов.

“Преди 12 години, когато е бил основан офиса в България екипа ни е беше само 170 човека, а вече сме над 1000. Плановете ни са да продължим да се разрастваме, съвсем скоро ще се преместим в нов офис за 1500 човека и няма да спрем там, защото офиса се позиционира като един от топ 3 в глобален мащаб за VMware.”, каза Диана Стефанова.

“Имаме дълги и сериозни отношения с България и се фокусираме на най-важното в технологичния бизнес – талантите. Офиса ни в София работи по всичките продукти на VMware и с активното участие на локалното ръководство ние продължаваме да растем. Също така сме много благодарни на правителството за активната подкрепа”, добави Рей О’Фарел.

VMwarе Bulgaria откри офиса си през 2007 г., а през последните няколко години към развойната дейност беше прибавена и значителна експертиза в посока бизнес операции. През 2018 година компанията получи приза на AoN „Най-добър работодател в България“.