fbpx Вносът на българско птиче месо за Япония ще бъде ускорен | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Вносът на българско птиче месо за Япония ще бъде ускорен

Вносът на българско птиче месо за Япония ще бъде ускорен

„Надявам се процедурата по одобрение на внос на българско птиче месо за Япония да бъде ускорена“. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева на среща с посланика на Япония у нас Н. Пр. Такаши Коидзуми в Министерството на земеделието и храните. Министър Танева допълни, че японският пазар е много интересен за страната ни и по този начин той ще бъде по-достъпен за българските производители. От своя страна посланик Коидзуми изрази надежда, че резултатите от инспекцията ще бъдат положителни и страната ни ще може скоро да изнася птиче месо за Япония.

Министър Танева подчерта, че основната задача на правителството е да подпомогне организирането на дребните производители да намерят пазари за продукцията си. „В момента всеки производител на храни търси нови пазари. Страната ни достигна добри стандарти и моментът е подходящ, за да се представим на външни пазари“, каза още министър Танева.

По време на срещата и двете страни изразиха готовност да намерят общата форма, под която да засилят възможностите за сътрудничество в областта на земеделието.