fbpx Включете се в състезание за мобилни приложения за iOS | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Включете се в състезание за мобилни приложения за iOS

Ако имате страхотна идея за ново и интересно мобилно приложение, базирано на iOS платформа може да участвате в състезанието iCorner Challenge, организирано от iCorner. Наградният фонд е 10 000 лв., а надпреварата е отворена за всички желаещи разработчици на мобилни приложения за iOS, имащи интересни идеи от всякакъв тип, без значение дали са с бизнес или със социална насоченост.

Мобилните приложения ще бъдат оценявани от жури на база тяхната функционалност, потенциал, иновативност и практичност. Конкурсът стартира на 11 януари, като предложения се приемат до 25 март 2016 г., а победителите ще бъдат анонсирани в края на месец април. Наградите за трите най-добри мобилни приложения са съответно 6 000 лв., 3 000 лв. и 1 000 лв. В състезанието могат да участват както самостоятелни разработчици, така и екипи или фирми. Желаещите да се включат просто трябва да се регистрират на платформата на организатора – www.icornerstore.bg в раздела iCorner Challenge, след което ще получат напътствия къде и как да качат презентация и демо версия на своето приложение.

Наред с финансовите награди, авторите на класираните на челните места мобилни приложения в конкурса ще получат и някои ексклузивни предимства в маркетинга и рекламирането на разработения от тях софтуер, като той ще бъде промотиран както на уеб страницата на iCorner, така и в социалните медии и в магазините на компанията. В случай на взаимен интерес от страна на организаторите и участник, възможно е и последващо финансиране за продължаване на работата по реализацията на някои от мобилните приложения.

Основната цел на състезанието е да подпомогне развитието на технологичния потенциал у нас чрез създаване на интересни и функционални приложения, предоставящи нови бизнес възможности за техните създатели и задоволяващи конкретни нужди на потребителите. В iCorner смятат, че разработването на мобилни приложения за iOS е ниша, която тепърва предстои да се развива в региона и все още крие голям и неразгърнат потенциал.