Родна ИТ фирма със световна награда

Родна ИТ фирма със световна награда

Българското софтуерно подразделение Сирма Мобайл, което е част от Сирма Груп Холдинг, е победител в категория „Best Mobile Internet Security Award“ (Най-добро постижение в сферата на сигурността на мобилния интернет) на престижното международно състезание за мобилни иновации SIMagine Awards 2011. Състезанието е ежегодна инициатива на сдружението SIMalliance, в което членуват и най-големите производители на СИМ карти в света - Giesecke & Devrient, Oberthur Technologies и Gemalto.

Церемонията по награждаването се състоя в Куала Лумпур, Малайзия. Сирма Мобайл спечели конкурса със създадената от нея междинна платформа, която позволява на софтуерни разработчици от цял свят да разработват унифицирани SIM ToolKit (STK) приложения, които да бъдат успешно изпълнявани върху различни видове смарт карти за най-разнообразни цели като мобилни и картови разплащания, контрол на достъпа или управление на сертификати. Отличието е показателно за степента на иновативност на награденото решение и представлява сериозна референция за българската компания, при това в сфера с нарастващо значение като мобилната сигурност. Наградите SIMagine имат за цел да отличават именно най-добрите постижения в сферата на мобилните иновации в целия свят и са важна референция за качество, иновативност и добавена стойност за бизнеса.

Разработеното от Сирма Мобайл решение представлява API платформа (Application Programming Interface – интерфейс за създаване на приложения), която позволява на произволна софтуерна компания да създава версии на своите приложения за SIM карти, които да работят и на банкови карти, или други смарт карти за широк кръг от индустрии. Това улеснява независимите създатели на приложения, които до сега са разработвали своите програми единствено за SIM карти. С новата платформа те ще могат лесно да „пренасят“ приложенията си към смарт карти на различни производители, което отваря огромни нови възможности за използването им.

Facebook коментари