fbpx Връчиха златните медали на Пловдивския панаир | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Връчиха златните медали на Пловдивския панаир

31 продукта на български и чуждестранни фирми взеха златни медали на 70-ия Международен технически панаир. Престижното отличие се дава на иновативни изделия, отговарящи на стандартите на ЕС. Победителите получиха призовете си на тържествена церемония на 1 октомври вечерта във Виенския павилион на Международен панаир Пловдив.

Сред златните медалисти е изложителят с най-малък щанд – пловдивската фирма „Алфа груп 1“. Тя предлага уреди за пречистване и алкализиране на вода, които са новост за българския пазар.

Още един дебютант – израелската компания Galil Chemicals, е сред победителите в най-авторитенния бизнес конкурс в България. Тя заслужи три златни медала с биопрах за пране. В отбора на победителите се нареди „Микрона“ с робота за ин витро оплождане. Сред отличените продукти са също топлоизолиращата боя на „Изомакс-Байчев“, първият български мълниеприемник с изпреварващо действие на „Евро инженеринг“ и комплектът сменяеми приспособления за влекачи, който прави машините използваеми и за зимно почистване, представен от „Пътища и мостове“.

В групата на финалистите са 18 продукта на чуждестранни компании и 13 на български. Най-много награди – 11, са дадени в раздел „Електроника, електротехника, информационни технологии, телекомуникации, офис техника“.

Победителите стигнаха до призовете при силна конкуренция. Водещи компании от 37 държави представят инвестиционни стоки и технологии от над 85 бранша. Тук идват онези фирми, които могат да покажат нови продукти, подчерта инж. Румен Атанасов, председател на Българската асоциация по електроника и електротехника, която връчи 5 награди за иновации.

Участниците в панаира се състезаваха и в конкурс за дизайн, организиран от Националната асоциация за дизайн и реклама. В раздел за оформление на експозиция голямата награда „Кристален тетраедър“ отиде при LD за атрактивния щанд, проектиран от арх. Тодор Василиев от екипа на Международен панаир Пловдив. В раздел „Промишлен дизайн и опаковка“ победител е Leister Technoloogies за елегантния ръчен еструдер за заваряване на пластмаси.