fbpx Колбасите на "Белла България" без глутен, оцветители и соя | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Колбасите на "Белла България" без глутен, оцветители и соя

Колбасите на "Белла България" без глутен, оцветители и соя

Продуктите от детската месна серия „Сачи за деца” на хранителния холдинг „Белла България” са създадени със специална грижа за децата и отговарят напълно на очакванията на родителите. Това бе водещата тема в дискусиите за детското хранене в рамките на национална конференция, организирана от Българската академия на науките и Българската педиатрична асоциация (12-13 март, Пловдив).

„Сачи за деца” са първите и единствени колбаси на българския пазар, които не съдържат алергена глутен, оцветители и соя. Имат редуцирано количество сол. Обогатени са с калций, извлечен от истинско мляко, както и с витамините А, С и Е, които образуват силен антиоксидантен комплекс, подсилващ имунната защита на организма. Затова те са изборът на грижовните родители, категорични са специалистите.

Серията функционални детски храни включва колбас с моркови, пилешко филе и кренвирши. Те са предназначени за деца над 1 годинка. С консумацията на 100 г от продуктите се приема 1/4 от препоръчителната дневна доза витамини и калций. Съставът им е съобразен с потребностите на подрастващия организъм, който се нуждае от качествен белтък като градивен материал за растежа.

Детската серия „Сачи за деца” се появи на пазара през септември м.г. За половин година колбасите станаха любима храна на децата и родителите.