fbpx За първи път в историята на БАИТ начело застава жена | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

За първи път в историята на БАИТ начело застава жена

етикети

Ирина Радоева, изпълнителен директор на „АПИС ЕВРОПА“ АД, е новият председател на УС на БАИТ, избрана единодушно на Общото отчетно-изборно събрание на 31 май. До момента тя беше член на Управителния съвет на асоциацията с ресори „Електронно управление“, „Държавни институции“ и „Пазарна среда и конкуренция“.

Ирина Радоева е изпълнителен директор на „АПИС ЕВРОПА“ АД, отговарящ за маркетинга и продажбите. Завършва висше инженерно образование в Техническия университет в София. От 1999 до 2001 г. е изпълнителен секретар на Българската асоциация за информационни технологии. От 2001 до февруари 2018 г. е търговски директор на АПИС, отговарящ за разработването на маркетинговите стратегии, търговската политика и връзките с клиентите. Ръководи също така дейността на дистрибуторите на АПИС в София и в страната. Има голям опит в организирането на конференции, семинари и обучителни курсове.

Ирина Радоева посочи, че ще положи всички усилия да преведе асоциацията през революцията на изкуствения интелект, която се случва паралелно с политическата ситуация в страната и сложната външнополитическа обстановка. „Ще работим в екип – всички от Управителния съвет със своите роли и задачи; ще разчитаме на подкрепата на Контролния съвет, както и ще търсим специфичната експертиза на всеки наш член.“, посочи новоизбраният председател.

За пръв път, в 28-годишната си история, БАИТ ще се ръководи от жена, а в 9-членния управителен съвет бяха избрани общо 4 дами.

Новият управителен съвет на БАИТ е в следния състав:

Ирина Радоева, АПИС ЕВРОПА АД – председател

Калин Димчев, Майкрософт България ЕООД

Наталия Футекова, ERP.BG ООД

Теодора Тодорова, Би Толкс Аджайл ООД

Иван Димитров, Бианор Холдинг АД

Пенчо Илиев, Датекс ООД

Станимир Костов, ФТС България ООД

Петър Стефанов, Фрекълз ЕООД

Весела Калъчева – изпълнителен директор на БАИТ.

Общото събрание на БАИТ избра и Контролен съвет с мандат 2023-2025 г.:

Огнян Траянов, ТехноЛогика ЕАД – председател

Милчо Боров, Кантек ЕООД

Теодор Захов, Биотим Софтуер ООД

Георги Василев, АТЛАСКОМ ООД

Николай Илиев, Некст Лаб ЕООД

Веселин Тодоров, Сиела Норма AД

Пламен Николов, Триера Софт ООД