fbpx Време ли е за български фантастичен филм? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Време ли е за български фантастичен филм?

 

Екип от млади и ентусиазирани българи имат амбицията да направят късометражен фантастичен филм със заглавието „Iscariot“. Лентата ще съдържа елементи на драма и психотрилър. Въпреки, че България не е известна с производството на фантастични филми, младежите имат за цел да покажат, че този жанр има място родната кинематография.

Земята е разделена на пет суперсили. Открити са нови източници на гориво и енергия. Клонирането, роботите и кибернетичните подобрения са достъпни само за най-богатите, а някои са напълно нелегални. Най-ценният ресурс в галактиката са обитаемите светове, които могат да бъдат колонизирани и за тях се води най-големия военен конфликт в човешката история – Aether War (или Третата световна война), разбира се изцяло в космоса и приключва с подписване на мирния договор Тера. Разпускането на части от флотилията на суперсилите обаче води до бум на частните полувоенни компании.

На далечен свят е създадена колония и се поставя началото на таен изследователен проект с кодово име Daedalus. Капитан Джеймс Бенет, герой от войната, е натоварен със задачата да защитава колонията. Капитан Бенет обаче се озовава в стая за разпити, обвиняем в държавна измяна. Агентите, които го разпитват обаче започват да го съмняват дали изобщо са хора?
Главната роля на капитан Бенет е поверена на младия и красиви английски актьор Дино Фетчър. Режисьор е Алекс Петрова, сценарист Анди Михов, а продуцент – Ина Занева. Те имат амбицията да покажат лентата на фестивалите в Кан, Лондон и други.

Младите кинотворци са израснали с творчеството на майсторите фантасти като Филип Дик, Артър Кларк, Джордж Лукас и Франк Хърбърт и сега вярват, че могат да създадат тяхната собствена история, която да се нареди до великите в научнофантастичния жанр. Разбира се, тук идва голямото „ако“ намерят достатъчно финансиране. Тук бихте могли да помогнете за създаването на филма дори и само с една лира. www.indiegogo.com/projects/iscariot