fbpx Вътрешните процеси на компанията и потребителското поведение на клиента в центъра на Salesforce Конференция 2018 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Вътрешните процеси на компанията и потребителското поведение на клиента в центъра на Salesforce Конференция 2018

Вътрешните процеси на компанията и потребителското поведение на клиента в центъра на Salesforce Конференция 2018

Тазгодишната Salesforce конференция се проведе на 22 март в Sofia Event Center, а организатор на събитието бяха водещата консултантска компания в България – Некст Консулт, и световният лидер в CRM системите и Marketing Automation инструментите – Salesforce.com.

За пета поредна година, единственото по рода Salesforce конференция събра на едно място едни от най-големите и успешни български и международни компании и представи пред аудиторията (над 200 участници) последните тенденции в областта на маркетинга, продажбите и обслужването, както и възможността за създаване на специфични решения за бизнеса с лекотата на „лего игра“.
Конференцията се организира от Некст Консулт, които вече 5 години са стратегически партньор на Salesforce.com за региона. Специални гости бяха ключови мениджъри от Salesforce в лицето на Станислава Атанасова, Мениджър Продажби за Югоизточна Европа и Русия, и Адам Букоси, Мениджър Партньорска мрежа за същия регион. Те разказаха повече за дейността и стратегическите цели на американската компания за SEE, а управляващият партньор на Некст Консулт – Орлин Дочев, представи в по-голям детайл различните решения, достъпни на пазара.

В тон с основната тема на конференцията, а именно „Клиентът в центъра на дигиталния свят“, Орлин Дочев акцентира върху иновациите в управлението на взаимоотношенията с клиенти и спецификите на потребителите в съвременната все по-динамична и дигитална среда. Обръщайки специално внимание на клиентските пътешествия и как те могат да заработят в полза на бизнеса, той демонстрира важността на единност и яснота в маркетинг комуникацията. В грижата за клиента и предвиждането на неговите нужди неизменна част е доброто познаване на клиента, възможността за бързо анализиране на събраната информация и поставянето на „тригери“ за последващи действия на база неговата персонална активност. Това в днешно време е невъзможно без помощта на гъвкави софтуерни решения.

Много от бизнесите в страната страдат от липсата на автоматизирани процеси и проследимост, както на “in house” дейностите, така и на цялата комуникация с клиента – от привличането, през продажбата до обслужването и пр.
Според направеното от компанията проучване за използваемостта на CRM системи в България.  почти две трети (64%) от компаниите у нас не използват система за управление на взаимоотношенията с клиентите си. Мнозинството от тях обаче предвиждат да внедрят подобно решение в рамките на следващите три години. Най-широко разпространение, без изненада, тези системи имат сред ИТ компаниите (над 65%), следвани от транспорт и логистика (почти 50%) и сферата на услугите (близо 40%).